Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Διαφορετικές απόψεις για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού – Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία

ΣΥΡΙΖΑ: Διαφορετικές απόψεις για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού – Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία

Το θέμα της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών αναμένεται να συζητηθεί αναλυτικά στην συνεδρίαση της σημερινής Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ καθώς οι πληροφορίες λένε ότι οι απόψεις των στελεχών του διίστανται γύρω από αυτό το θέμα.

Η αλήθεια είναι ότι το θέμα αυτό έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε είχε ταχθεί εξ αρχής υπέρ τη υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των αστυνομικών με το επιχείρημα ότι δεν είναι δυνατόν ανεμβολίαστοι αστυνομικοί να ελέγχουν τους πολίτες για το εάν είναι εμβολιασμένοι.

Ποτέ ωστόσο δεν είχε αναφέρει ότι το μέτρο αυτό πρέπει να συνοδεύεται από την αναστολή εργασίας, την απειλή απόλυσης ή την περικοπή του μισθού των ανεμβολίαστων εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας.

Αντιδράσεις για τα 100 ευρώ

Τα 100 ευρώ που ζήτησε από τους πολίτες άνω των 60 ο πρωθυπουργός ως πρόστιμο στην περίπτωση που δεν εμβολιαστούν έμπλεξε τα πράγματα γιατί ακόμα και οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές της λύση αυτής, όπως ο στενός σύμβουλο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Γεροτζιάφας, εμφανίστηκαν να είναι αρνητικοί στην χρηματικοί ποινή.

Να θυμίσουμε μάλιστα ότι ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας από τις αρχές Νοεμβρίου είχε ταχθεί υπέρ της υποχρεωτικότητας λέγοντας ότι «αν δεν υπάρξει άμεσος και μαζικός εμβολιασμός στη χώρα μας, δυστυχώς, πριν από τα Χριστούγεννα, θα πάμε για σκληρό lockdown γιατί κανείς δεν μπορεί να αντέξει το ηθικό κόστος χιλιάδων νεκρών».

Στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα σημείωναν πάντως ότι εάν η υποχρεωτικότητα στους άνω των 60 συνοδευόταν από την πρόταση που έκανε ο Ηλίας Μόσιαλος να υπάρχει μειωμένη συμμετοχή στα φάρμακα όσων εμβολιαστούν, τότε η εξέλιξη στο θέμα θα ήταν τελείως διαφορετική.

Αλλά ακόμα και ο Νίκος Φίλης ο οποίος προ καιρού είχε συμφωνήσει με την Ντόρα Μπακογιάννη ότι η τρίτη δόση του εμβολίου θα πρέπει να είναι υποχρεωτική, με το άκουσμα της ποινής των 100 ευρώ αντέδρασε έντονα λέγοντας  πως «πρόκειται για την πιο ακραία, την πιο απάνθρωπη, την πιο αντιδραστική πολιτική επιλογή τον καιρό της πανδημίας, χαρακτηριστική της μισανθρωπίας που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση και απειλεί να μεταδοθεί σαν γάγγραινα χειρότερη από τον ίδιο τον κορονοϊό, σε ολόκληρη την κοινωνία».

Φυσικά το ερώτημα είναι τι θα πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ αν τελικά η κυβέρνηση φέρει την υποχρεωτικότητα σε επαγγελματικές ομάδες όπως στους αστυνομικούς.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την Κοζάνη όπου περιόδευε χθες αναφερόμενος στο θέμα είπε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση με την πανδημία έχει βρει ευκαιρία για διχασμό, για διαίρει και βασίλευε.

«Χωρίζουν την Ελλάδα σε δήθεν υπεύθυνους και ανεύθυνους. Σε πεφωτισμένους και ψεκασμένους. Πρώτα ήταν οι νέοι απέναντι στους ηλικιωμένους. Μετά ήταν οι πιστοί στις εκκλησίες. Τώρα είναι οι ηλικιωμένοι μεταξύ τους και απέναντι στους νεότερους. Όλοι εναντίον όλων, φοβισμένοι εναντίον φοβισμένων, για να τη γλιτώνουν στο τέλος οι ανίκανοι που μας κυβερνούν».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις