Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Εμείς και όχι ο Παπαδημούλης ετοιμάσαμε το σημείωμα για το συλλαλητήριο για την Μακεδονία

ΣΥΡΙΖΑ: Εμείς και όχι ο Παπαδημούλης ετοιμάσαμε το σημείωμα για το συλλαλητήριο για την Μακεδονία

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε και τις αντιπαραθέσεις για το ποιός διένειμε το σημείωμα για το συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη για την Μακεδονία, τόσο ο Δημήτρης Παπαδημούλης, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν εξηγήσεις.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης κατηγορήθηκε ακόμα και για χαφιεδισμό από τον Δημήτρη Καμμένο των ΑΝΕΛ. Κι αυτό, γιατί διανεμήθηκε σε ευρωβουλευτές σημείωμα με φωτογραφίες από το συλαλλητήριο της Θεσσαλονίκης όπου παραβρέθηκαν βουλευτές και ευρωβουλευτές άλλων κομμάτων.

Ο κ. Παπαδημούλης μιλώντας στο ραδιόφωνο 247 είπε:

«Μου ζήτησαν ευρωβουλευτές σχετική ενημέρωση και τους έστειλα, ως όφειλα, το εν λόγω κείμενο, που ετοιμάστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι από εμένα. Σε αυτό το κείμενο υπάρχει η αναγκαία τεκμηρίωση και πληροφόρηση. Εάν κάποιος διαφωνεί με αυτό το κείμενο ή με κάποιες εκτιμήσεις, το λογικό θα ήταν να το αντικρούσει με άλλο κείμενο».

Και συνέχισε: «Αντ’ αυτού, όμως, εισπράξαμε, και ο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ προσωπικά, χυδαίες συκοφαντίες και ύβρεις, περί χαφιεδισμού και δοσίλογων. Και μάλιστα από πλευρές του πολιτικού φάσματος, όπως η Χρυσή Αυγή, που αποτελούν πολιτικούς απογόνους των δοσίλογων της Κατοχής και γι’ αυτό θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικοί στη χρήση τέτοιων χαρακτηρισμών».

Λίγο αργότερα, ο Τομέας Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρίνιζε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ Στο πλαίσιο των ενημερωτικών σημειωμάτων και τεκμηριώσεων που στέλνει σε βουλευτές και ευρωβουλευτές του κόμματος για ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του, φέρνει στη δημοσιότητα το ενημερωτικό κείμενο σχετικά με το πρόσφατο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ.

Το κείμενο είναι στα αγγλικά, με στόχο να ενημερωθούν οι ξένοι ευρωβουλευτές και πολιτικά πρόσωπα και οι Ευρωπαίοι πολίτες.

Ας κρίνουν οι πολίτες μόνοι τους, μακριά από ψευδείς ειδήσεις, υβριστικούς χαρακτηρισμούς και εθνικιστικές κραυγές».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2018/01/sylalitirio.pdf”]

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις