Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΝΔ μετά το αίτημα Τριαντόπουλου: «Ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του επιλέγουν την άτακτη φυγή»

«Δεν θα νομιμοποιήσουμε τη νέα απόπειρα μπαζώματος της αλήθειας από τον κ. Μητσοτάκη»
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσέρχεται στην σημερινή συζήτηση για την προανακριτική επιτροπή έτοιμος να προχωρήσει στο επόμενο βήμα, με κατάλογο μαρτύρων καθώς και με επιπλέον στοιχεία για την υπόθεση. Στην περίπτωση ωστόσο που τα πράγματα πάρουν άλλη τροπή και η ΝΔ επιχειρήσει να υπερψηφίσει την πρόταση Χρήστου Τριαντοπούλου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα νομιμοποιήσει την διαδικασία, αποχωρώντας από την συνεδρίαση.

Όπως, μάλιστα, ανέφεραν τα στελέχη του προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για την σημερινή συνεδρίαση της προανακριτικής «δεν θα νομιμοποιήσουμε τη νέα απόπειρα μπαζώματος της αλήθειας από τον κ. Μητσοτάκη», προσθέτοντας μάλιστα ότι «ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του επιλέγουν την άτακτη φυγή για να μην εξεταστούν ως μάρτυρες όπως έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ».

Στελέχη της Κοινοβουλευτικής ομάδας σημείωναν ακόμα για την απόφαση της κυβέρνησης ότι «δεν θέλουν να γίνει η σχετική συζήτηση, δεν θέλουν να ακουστεί η αλήθεια».

Τα μέλη του προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμαιναν, δε, ότι: «Ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του επιλέγουν την άτακτη φυγή για να μην εξεταστούν ως μάρτυρες, όπως έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Δεν θέλουν να έρθουν οι δικογραφίες στη Βουλή. Δεν θέλουν διεύρυνση και αναβάθμιση του κατηγορητήριου για τον Τριαντόπουλο. Δεν θα επιτρέψουμε μια ακόμη απόπειρα συγκάλυψης για το έγκλημα των Τεμπών».

Οι ίδιοι άνθρωποι επισημαίνουν ακόμα πως «δεν επιτρέπουμε στον κ. Μητσοτάκη να παίζει παιχνίδια με τους θεσμούς και τη δικαιοσύνη». Το προεδρείο απαιτεί «την τήρηση της συνταγματικά προβλεπόμενης διαδικασίας. Απαιτούμε να γίνει κανονικά η προανακριτική». «Δεν θα νομιμοποιήσουμε την απαξίωση και υποβάθμιση της Βουλής και της Δικαιοσύνης».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτηση του τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αφήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κρύψει την αλήθεια. Αναφέρθηκε μάλιστα σε παλαιότερη παρέμβαση του λέγοντας: «Εδώ στη Βουλή ζήτησα ξεκάθαρα από τον κύριο Μητσοτάκη να έρθει μάρτυρας στην προανακριτική για το μπάζωμα στα Τέμπη. Τώρα κάνει τα πάντα για να αποφύγει την Προκαταρκτική Επιτροπή, για να μην έρθει ο ίδιος να απολογηθεί όπως και οι Σκέρτσος- Γεραπετρίτης. Για να μην αποκαλυφθούν οι δικογραφίες του μπαζώματος, για να μην διευρυνθεί το κατηγορητήριο κατά του κυρίου Τριαντόπουλου. Για να μην μάθει την αλήθεια ο ελληνικός λαός. Ό,τι και να κάνει, δεν θα τον αφήσουμε να κρύψει την αλήθεια» τονίζει ο Σωκράτης Φάμελλος.

Να υπενθυμίζουμε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, την οποία είχαν ζητήσει ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ με αντικείμενο «το έγκλημα των Τεμπών», είχε αναφέρει απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Γι’ αυτό που συνέβη μετά το έγκλημα των Τεμπών, για τη συγκάλυψη. Έχετε χάσει τα λόγια σας; Ποιος έχει την ευθύνη; Θα έρθετε λοιπόν κ. Μητσοτάκη. Την απάντηση την περιμένουμε. Θα μας τη δώσετε; Θα δούμε, κύριε Μητσοτάκη; . Αν πείτε ναι, θα είναι κέρδος για την κοινωνία. Θα είναι κέρδος για την αλήθεια. Θα είναι κέρδος για τη Δημοκρατία. Θα έρθετε κύριε Μητσοτάκη; Το αίτημα έχει κατατεθεί».

Εν τω μεταξύ την άρση ασυλίας πολιτικών προσώπων προκειμένου να γίνει έρευνα για την σύμβαση 717 ζήτησε εκ νέου η Ευρωπαία εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι διεξάγεται έρευνα για πιθανό παράνομο φορτίο στην εμπορική αμαξοστοιχία στο έγκλημα στα Τέμπη. Η Λάουρα Κοβέσι απαντώντας σε ερώτηση του Κώστα Αρβανίτη στην Επιτροπή LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έστειλε το μήνυμα ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία λαμβάνει πολύ σοβαρά την υπόθεση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέες αιχμές Μουτσάτσου κατά Καρυστιανού: «Υποβαθμίζεται η συνεισφορά όσων επέλεξαν να αποχωρήσουν»
Η πρώην συνεργάτιδα της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» απαντά στις αναφορές για τα στελέχη που αποχώρησαν και παρουσιάζει αναλυτικά τη δουλειά της στον Τομέα Πολιτισμού - «Δεν διαγράφονται αναδρομικά ο χρόνος, η εργασία, οι πρωτοβουλίες και οι ιδέες»
Αυγερινός, Μουτσάτσου και Καρυστιανού 6
Γεωργιάδης: Από την 1η Σεπτέμβρη η υποχρεωτική ηλεκτρονική καταχώρηση διαγνωστικών εξετάσεων – «Τί αμορφωσιά έχουν κάποιοι»
«Αντί να πουν μπράβο αρχίζουν από κάτω και υβρίζουν με θεωρίες συνωμοσίας για τις Ασφαλιστικές, τα προσωπικά δεδομένα», γράφει ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης 37
Ο 20λογος του Αλέξη Τσίπρα: Η στρατηγική της ανατροπής, το οικονομικό πρόγραμμα και η υπόσχεση για ένα «σοκ εντιμότητας»
Ο πρώην πρωθυπουργός φιλοδοξεί ο «20λογος» του να λειτουργήσει ταυτόχρονα ως πρόγραμμα διακυβέρνησης και ως συμβόλαιο πολιτικής αξιοπιστίας και να ενώσει την κοινωνική ατζέντα με τη θεσμική υπόσχεση
Αλέξης Τσίπρας 31
Μη κρατικά πανεπιστήμια: «Συνταγματικό το πλαίσιο, δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος» λέει το υπουργείο Παιδείας μετά την ακύρωση τριών αδειών από το ΣτΕ
Σε ζητήματα της διοικητικής διαδικασίας και όχι στον νόμο αποδίδει το υπουργείο τις πλημμέλειες που εντόπισε το δικαστήριο
Πανεπιστήμιο 38