Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενοχλημένος ο Πολάκης από το άδειασμα της Κουμουνδούρου – Οι θέσεις του δεν βρήκαν συμμάχους στο κόμμα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενοχλημένος ο Πολάκης από το άδειασμα της Κουμουνδούρου – Οι θέσεις του δεν βρήκαν συμμάχους στο κόμμα

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε την υβριστική επίθεση του Παύλου Πολάκη εναντίον του γελοιογράφου της εφημερίδας «Καθημερινή» Ηλία Μάκρη το πρόβλημα, ωστόσο, παραμένει, καθώς ο βουλευτής Χανίων δείχνει να μην έχει καμία διάθεση να αλλάξει το γνωστό του στυλ.

Οι πληροφορίες λένε μάλιστα ότι ο Παύλος Πολάκης ενοχλήθηκε από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε ότι δεν τους εκφράζουν τέτοιου είδους αντιδράσεις.

Η αντίδραση ωστόσο του βουλευτή Χανίων δεν βρήκε αποδέκτες, παρά το γεγονός ότι πολλοί σύντροφοι του έλεγαν ότι η γελοιογραφία ήταν προσβλητική για τον ίδιο.

Το συμπέρασμα πάντως είναι ότι για άλλη μία φορά ο  ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται αντιμέτωπος με τις συνέπειες των πράξεων του Παύλου Πολάκη και των ύβρεων που εξαπολύει  εναντίον οποίου ασχοληθεί μαζί του.

Αυτή την φορά στο στόχαστρο του βρέθηκε ο  σκιτσογράφος  της Καθημερινής Ηλίας Μάκρης, ο οποίος τον παρουσίασε ως  σκύλο που συνομιλεί με την γνωστή Φάρλη, το σκυλί του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο βουλευτής Χανίων αντέδρασε με την γνωστή του τακτική. Σε ανάρτηση του έκανε λόγο για «βοθρολύματα της γελοιογραφίας» ενώ ανέφερε «ότι μάλλον ζητάει αύξηση και δείχνει χαρακτήρα εναντίον μου αυτό το βδέλυγμα!»

Καταδίκη από Κουμουνδούρου

Η Κουμουνδούρου καταδίκασε την στάση Πολάκη, επιτέθηκε, ωστόσο, και εναντίον της κυβέρνησης η οποία όπως λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έσπευσε  να εκμεταλλευθεί το θέμα.

«Επουδενί εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τέτοιες αντιδράσεις, ακόμη κι αν έρχονται ως απάντηση σε προσβλητικές αναφορές ή περιγραφές του Τύπου», ανέφερε σε ανακοίνωση της η Κουμουνδούρου  προσθέτοντας ωστόσο ότι: «Σε κάθε περίπτωση, όμως, πάει πολύ να κουνά το δάκτυλο η κυβέρνηση, της οποίας ο αρχηγός είχε αποκαλέσει από το βήμα της Βουλής  ως «εγκληματική οργάνωση» δημοσιογράφους που ερευνούσαν τα σκάνδαλά της, που αποδεδειγμένα παρακολουθούσε δημοσιογράφους με κοινό κέντρο ΕΥΠ-Predator και που έχει καταστήσει υπόλογη την Ελλάδα στην Ευρώπη για τις διώξεις σε βάρος των λειτουργών του Τύπου».

Πυρά από Μαρινάκη και Γεωργιάδη

Λίγο νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  Παύλος Μαρινάκης είχε κάνει λόγο για «κατάπτυστη πρακτική» και είχε στηλιτεύει την απουσία αντίδρασης καταδίκης από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η επαναλαμβανόμενη κατάπτυστη πρακτική της στοχοποίησης και των προγραφών δεν προκαλεί, δυστυχώς, καμία έκπληξη για τον εν λόγω Βουλευτή.

Το γεγονός, όμως, ότι δεν υπάρχει καμία επίπτωση για εκείνον, ή έστω κάποια αντίδραση καταδίκης από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αρχηγό του, υποδηλώνει την ανοχή του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε αυτές τις πρακτικές, η οποία, τελικά, μεταφράζεται σε πλήρη συνενοχή» σημείωσε  μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Στο θέμα είχε παρέμβει και ο  Άδωνις Γεωργιάδης κάνοντας επίθεση στον Παύλο Πολάκη για τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του σκιτσογράφο, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν βρίσκει το θάρρος να τον απομονώσει.

Πιο συγκεκριμένα ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε σε σχόλιό του στο Χ (πρώην Twitter): «Πέραν της τοξικότητας και των ύβρεων και του οχετού που εκτοξεύει, η δημοσιοποίηση της φωτογραφίας ενός ανθρώπου που δεν είναι διάσημος και δεν γνωρίζουν όλοι το πρόσωπό του θα μπορούσε ακόμα και να του δημιουργήσει πραγματικούς κινδύνους. Μα τι πρέπει πλέον άλλο να κάνει για να του βάλουν ένα όριο έστω στοιχειώδους ανθρώπινης συμπεριφοράς; Ντροπή!».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις