Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ για Άδωνι Γεωργιάδη: Αφήνουμε την σοκαριστική παραδοχή του στην κρίση πολιτών, Δικαιοσύνης και κ. Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ για Άδωνι Γεωργιάδη: Αφήνουμε την σοκαριστική παραδοχή του στην κρίση πολιτών, Δικαιοσύνης και κ. Μητσοτάκη

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε μια αποστροφή του λόγου του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, σε τηλεοπτική συνέντευξη, για το θέμα της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τοποθέτηση του παραιτηθέντος υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, στη Βουλή ότι δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας των τρένων, λίγες ημέρες πριν το δυστύχημα στα Τέμπη, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«…είσαι ο υπουργός Μεταφορών. Μπορείς να πας στη Βουλή και να πεις “ναι, έχουν πρόφλημα ασφαλείας τα τρένα”; Μα αν το πεις αυτό, δεν θα μπει αύριο άνθρωπος… Είναι πιθανόν ο υπουργός να σκέφτηκε ότι αν εγώ ως υπουργός Μεταφορών βγω να πω ότι έχουν πρόβλημα ασφάλειας τα τρένα, αύριο τα τρένα δεν θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα».

Μετά από αυτήν την αναφορά Γεωργιάδη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως «Δέκα ημέρες πριν την τραγωδία ο κ. Καραμανλής εγκαλούσε τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή γιατί ζητούσε απαντήσεις για θέματα ασφαλείας στον σιδηρόδρομο, κάνοντας λόγο για “ντροπή που θέτετε θέματα ασφαλείας”».

«Σήμερα, με 57 ανθρώπους νεκρούς από το δυστύχημα στα Τέμπη, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως “αν έλεγε ο Καραμανλής ότι υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας στα τρένα, δεν θα έμπαινε κανείς”», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Εν μέσω πένθους για την εθνική τραγωδία, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν θα χαρακτηρίσει την σοκαριστική και κυνική παραδοχή του κ. Γεωργιάδη. Την αφήνουμε στην κρίση των πολιτών, της Δικαιοσύνης και του κ. Μητσοτάκη που θα έπρεπε ήδη να τον έχει αποπέμψει».

Το βίντεο της συνέντευξης του κ. Γεωργιάδη είναι το απόλουθο (το επίμαχο σημείο στο 12:50):

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις