Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ για ανασχηματισμό: Ο χρόνος του Μητσοτάκη τελειώνει, δουλειά μας να γίνει το συντομότερο

ΣΥΡΙΖΑ για ανασχηματισμό: Ο χρόνος του Μητσοτάκη τελειώνει, δουλειά μας να γίνει το συντομότερο

Ως διέξοδο στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει το επιτελικό κράτος βλέπουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα σενάρια για ανασχηματισμό της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «ο χρόνος του κ. Μητσοτάκη τελειώνει, δική μας δουλειά είναι να συμβάλουμε μαζί με την κοινωνία αυτό να συμβεί όσο πιο σύντομα γίνεται».

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος αναφερόμενος στο θέμα του ανασχηματισμού είπε μάλιστα χαρακτηριστικά: «Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί εδώ και καιρό να κάνει έναν ανασχηματισμό, με μικρή επιτυχία. Περιορίζεται να αλλάζει κατά μέσον όρο έναν κυβερνητικό εκπρόσωπο ανά έξι μήνες. Η αλήθεια είναι όμως ότι καμία αλλαγή προσώπων δεν θα τον απαλλάξει από τις ευθύνες του. Το αποτέλεσμα των επιλογών του έχει αρχίσει να γίνεται καθαρό στην κοινωνία. Το επιτελικό κράτος έφερε το αρνητικό ρεκόρ με αύξηση 450% στις καμένες εκτάσεις. Την τρίτη χειρότερη οικονομική ύφεση στην Ε.Ε. για το 2020.

Εν μέσω πανδημίας φρόντισε να αφήσει 18.000 παιδιά εκτός Πανεπιστημίου. Η κ. Κεραμέως φέρει βαρύτατη ευθύνη γι’ αυτό. Και μάλιστα δείχνει να μην καταλαβαίνει τι έχει γίνει -και την Παρασκευή την είδαμε να παίζει με τον πόνο αυτών των παιδιών και των οικογενειών τους.

Ακόμη στα εργασιακά η κυβέρνηση, μετά τη νομιμοποίηση της απλήρωτης εργασίας, σχεδιάζει να φέρει το τζογάρισμα ασφαλιστικών εισφορών και συντάξεων. Παράλληλα, μπροστά μας έχουμε την εφαρμογή ενός καταστροφικού πτωχευτικού νόμου. Με αυτή την έννοια πιστεύω ότι η διαδικασία αλλαγής συσχετισμών έχει ξεκινήσει προ πολλού».

ΣΥΡΙΖΑ: Με εναλλακτική πρόταση στη ΔΕΘ

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι στη ΔΕΘ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει την δική του εναλλακτική πρόταση που θα είναι μια  πρόταση «προς την κοινωνία, που θα περιλαμβάνει ταυτόχρονα τους αγώνες που οφείλουμε να δώσουμε σήμερα απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, αλλά και το εναλλακτικό κυβερνητικό σχέδιο. Μία πρόταση που θα στηρίζεται στη δικαιοσύνη και την πραγματική ασφάλεια για τους πολίτες.

Η πρόταση θα περιλαμβάνει την αναγέννηση του κοινωνικού κράτους (με προτεραιότητες το «νέο ΕΣΥ» και τη στήριξη της δημόσιας Παιδείας), τη διαγραφή και ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που γέννησε η πανδημία -ως μια απαραίτητη ανάσα για να στηρίξουμε επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους- αλλά και με την πραγματική στήριξη της εργασίας μέσα από την αύξηση του κατώτατου μισθού, τη λειτουργία ενός ισχυρού συστήματος συλλογικών συμβάσεων και αποτελεσματικών ελεγκτικών μηχανισμών».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις