Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ για έλλειψη φαρμάκων: Aποθρασύνεται o κ. Πλεύρης, φταίνε οι πάντες εκτός από τον ίδιο

ΣΥΡΙΖΑ για έλλειψη φαρμάκων: Aποθρασύνεται o κ. Πλεύρης, φταίνε οι πάντες εκτός από τον ίδιο

Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση για το θέμα των φαρμάκων που, όπως είναι γνωστό, παρουσιάζουν μεγάλη έλλειψη στα φαρμακεία.

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός ζήτησε μάλιστα την παραίτηση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη για την υπόθεση των φαρμάκων αφού, όπως είπε, δεν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση. 

 «Αν ο κ. Πλεύρης δεν μπορεί να αντιμετωπίσει δραστικά αυτή τη σοβαρή κρίση στη φαρμακευτική αγορά, ας παραιτηθεί. Ας σταματήσει όμως να εκτοξεύει “λάσπη” γιατί: 

1. δεν πείθει κανέναν,

2. εκτίθεται, προσβάλλοντας τη νοημοσύνη των πολιτών και

3. δεν λύνει κανένα πρόβλημα, ενισχύοντας την κατακραυγή της κοινωνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Στην Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι το θέμα των φαρμάκων μπορεί να εξελιχθεί σε «βόμβα» για την κυβέρνηση, αφού σε αντίθεση με άλλα ζητήματα που αφορούν την δημοκρατία, τις υποκλοπές, την ελευθερία του Τύπου, το γεγονός ότι ένας γονιός δεν βρίσκει αντιπυρετικό για το παιδί του δημιουργεί δυσεπίλυτα προβλήματα και αυξάνει την όποια οργή υπάρχει εναντίον της κυβέρνησης.

«Όσο η ζοφερή πραγματικότητα των ελλείψεων στα φάρμακα εκθέτει την κυβέρνηση και κυρίως τον υπουργό Υγείας, ο κ. Πλεύρης αποθρασύνεται: Φταίνε οι πάντες εκτός από τον ίδιο. Φταίει η παγκόσμια έλλειψη πρώτων υλών, φταίνε οι γιατροί, φταίνε οι γονείς, φταίει πάνω απ’ όλα ο ΣΥΡΙΖΑ!», λένε τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα οποία χαρακτηρίζουν την όλη κατάσταση γελοιότητα και χυδαιότητα».

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επισημαίνουν ακόμα ότι ο ισχυρισμός της κυβέρνησης, ότι η ΝΔ και κ. Πλεύρης είναι απηνείς διώκτες των πολυεθνικών φαρμάκου είναι γελοίος. «Και ταυτόχρονα αποτελεί πολιτική χυδαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, που για πρώτη φορά άνοιξε μέτωπο με τη διαφθορά στην Υγεία και στο Φάρμακο και «θωράκισε» θεσμικά τη φαρμακευτική πολιτική (Αξιολόγηση-Διαπραγμάτευση νέων φαρμάκων, νέο διαφανές πλαίσιο τιμολόγησης, θεραπευτικά πρωτόκολλα, ενίσχυση του ΕΟΦ-ΙΦΕΤ), υπηρετεί τα συμφέροντα των πολυεθνικών!», λένε οι ίδιοι άνθρωποι.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις