Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας: «Φιάσκο με κόστος 30 εκατ. ευρώ»

ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας: «Φιάσκο με κόστος 30 εκατ. ευρώ»

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση για την απόφαση για κατάργηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, που προανήγγειλε σήμερα (12.7.2023) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης.

«Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μηταράκης προανήγγειλε σήμερα την κατάργηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, που η κυβέρνηση της ΝΔ ίδρυσε, υιοθετώντας με αυτό τον τρόπο τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και της συντριπτικής πλειοψηφίας της ακαδημαϊκής κοινότητας», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η ΝΔ επί χρόνια επέλεξε την οδό της έντασης και του λαϊκισμού γύρω από την Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Μάλιστα τον Φεβρουάριο του 2021 ο κ. Μητσοτάκης είχε πει στη Βουλή ότι “στις σχολές δεν μπαίνει η αστυνομία, μπαίνει η Δημοκρατία“. Περιμένουμε από την κυβέρνηση να μας πει αν σήμερα “βγαίνει η Δημοκρατία” από τα πανεπιστήμια», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Τελικά, το μόνο που μένει είναι το κόστος 30 εκατ. ευρώ για ένα φιάσκο, την ώρα που υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στο ΕΚΑΒ και καθημερινά συνάνθρωποί μας χάνουν τη ζωή τους αβοήθητοι», καταλήγει η ανακοίνωση.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Νότης Μηταράκης είπε σήμερα ότι η Πανεπιστημιακή Αστυνομία θα καταργηθεί και τα 1.060 άτομα που είχαν ενταχθεί σε αυτή θα απορροφηθούν από την ΕΛΑΣ. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις