Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ για Κούνεβα: Θέλουμε δίκαιη απόφαση του Αρείου Πάγου

ΣΥΡΙΖΑ για Κούνεβα: Θέλουμε δίκαιη απόφαση του Αρείου Πάγου

«Δεν υπάρχει έγκλημα χωρίς αιτία, χωρίς ενόχους και αυτουργούς, φυσικούς και ηθικούς» αναφέρει ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης της Κωνσταντίνας Κούνεβα την Τρίτη (10.10.2017), η οποία ζητά να αναιρεθεί η απόφαση του Εφετείου για την επίθεση εναντίον της.

Η κ. Κούνεβα ζητά να αναιρεθεί η απόφαση που απαλάσσει την εργολαβική εταιρεία που δούλευε από οποιεσδήποτε ευθύνες για την επίθεση με βιτριόλι που της παραμόρφωσε το πρόσωπο το 2008.

Τότε εργαζόταν ως καθαρίστρια με συνδικαλιστική δράση στον χώρο, ενώ πλέον είναι ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δολοφονική επίθεση εναντίον της Κωνσταντίνας Κούνεβα, τον Δεκέμβρη του 2008, παραμένει έγκλημα χωρίς ενόχους, χωρίς τιμωρία. Η αιτία του, όμως, είναι γνωστή σε όλους. Είναι η συνδικαλιστική δράση της Κ. Κούνεβα για την αποκάλυψη των συνθηκών άγριας εκμετάλλευσης των εργαζόμενων στα εργολαβικά συνεργεία καθαριότητας» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Η πρωτόδικη απόφαση αναγνώρισε την πραγματική αιτία της επίθεσης.

Τη χαρακτήρισε εργατικό ατύχημα, καταλόγισε ευθύνη στην εργολαβική εταιρεία και της επέβαλε αποζημίωση. Το Εφετείο, όμως, προσκρούοντας στο κοινό περί δικαίου αίσθημα, ανέτρεψε πλήρως αυτήν τη σημαντική απόφαση. Προσβλέπουμε στη δίκαιη κρίση του Αρείου Πάγου, όπου αύριο (10/10) εκδικάζεται η αίτηση αναίρεσης της Κ. Κούνεβα κατά της απόφασης του Εφετείου. Στεκόμαστε ολόθερμα στο πλευρό της. Και για την ίδια, αλλά και για όλους τους εργαζόμενους που εναποθέτουν στη Δικαιοσύνη τις ελπίδες τους για την προστασία από την αυθαιρεσία, την αδικία, τον διωγμό” αναφέρει η ανακοίνωση.

Επίσης, εκφράζει την ελπίδα «το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο να εκπέμψει καθαρά μηνύματα προς κάθε πλευρά: Προς τους εργοδότες, ότι δεν μπορούν να είναι ασύδοτοι, αλλά και τους εργαζόμενους ότι δεν είναι απροστάτευτοι».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις