Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: “Θα μείνει με την όρεξη”!

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: “Θα μείνει με την όρεξη”!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σκληρή απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”.

Όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του: “Μέχρι χθες ο κ. Μητσοτάκης έταζε Υπουργεία και ΔΕΚΟ σε πολιτευτές της ΝΔ. Σήμερα ονειρεύεται αυτοδυναμίες και μετεκλογικές συνεργασίες, νομίζοντας ότι κυβερνήσεις εκλέγουν τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ και οι διαρκώς ψευδόμενες δημοσκοπήσεις”.

“Ο κ. Μητσοτάκης λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο. Για κακή του τύχη τις κυβερνήσεις τις εκλεγεί ο λαός και ο ίδιος θα μείνει με την όρεξη” καταλήγει η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.

Η συνέντευξη Μητσοτάκη

Οι εκλογές θα είναι λύτρωση και αρχή ανάτασης, δήλωσε στη συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, και διαβεβαίωσε ότι ακόμη κι αν είναι αυτοδύναμος την επομένη των εκλογών θα αναζητήσει συνεργασία με άλλα κόμματα.

Ενώ άφησε ανοικτή την συνεργασία με το ΚΙΝ.ΑΛ, απέρριψε την πρότασή του για κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας με τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν πρόκειται να συμπράξω σε μία κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ…Και είμαι σίγουρος ότι κανείς δεν θα θελήσει να φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ από το παράθυρο όταν οι πολίτες θα τον έχουν διώξει από την πόρτα», είπε κατηγορηματικά.

Ζήτησε άμεσα εκλογές και υποστήριξε ότι αν ο κ. Καμμένος αποχωρήσει από τη δικομματική κυβέρνηση -λόγω της αντίθεσής του στην συμφωνία των Πρεσπών-, δεν θα υφίσταται πλέον καμία πολιτική νομιμοποίηση για τον κ. Τσίπρα να συνεχίσει να κυβερνά, οφείλει αμέσως είτε να ζητήσει νέα ψήφο εμπιστοσύνης είτε να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές με υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Για τη συνταγματική αναθεώρηση είπε ότι «οι συνθήκες είναι ώριμες για ένα νέο Σύνταγμα σε μία νέα Ελλάδα». Απάντησε στην κατηγορία περί δήθεν απροθυμίας του για την αναθεώρηση του άρθρου περί ευθύνης υπουργών: «‘Οσο για το άρθρο 86 ας σταματήσει η υποκρισία». Ανέφερε ότι την Τρίτη θα καταθέσει τη δική του ολοκληρωμένη πρόταση για την αναθεώρηση του Συντάγματος απέναντι στην οποία θα πρέπει να τοποθετηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και σηίωσε ότι «θα περιλαμβάνει και την αλλαγή του άρθρου 16 καθώς ιδιωτικά πανεπιστήμια έχει πλέον και η Βόρεια Κορέα». (Διαβάστε εδώ όλη τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη)

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις