Σάββατο, 25 Μαΐ
24oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ για ομιλία Μητσοτάκη: Αμετανόητος, συνεχίζει να προκαλεί την κοινωνία

ΣΥΡΙΖΑ Νέα μέτρα ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τη δήλωση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τις φωτιές. «Αμετανόητος ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να προκαλεί την κοινωνία», αναφέρει η Κουμουνδούρου.

Το ΓΤ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε συγνώμη, επειδή έτσι του ζήτησαν οι επικοινωνιολόγοι αλλά κανείς δεν κατάλαβε για ποιο λόγο. Γιατί προφανώς ούτε ο ίδιος την πιστεύει…».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για το νέο τηλεοπτικό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ό,τι αφορά την κατάσταση με τις καταστροφικές φωτιές: 

«Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να προκαλεί την κοινωνία με την επικοινωνία.

Για άλλη μια φορά, με την τραγωδία σε εξέλιξη, μίλησε για τον εαυτό του και τις δήθεν μεγάλες του επιτυχίες.

Έχρισε ξανά τον εαυτό του νικητή στην μάχη με την πανδημία, αλλά δεν είπε κουβέντα για την κατάρρευση του επιτελικού κράτους στις τελευταίες πυρκαγιές.

Μια κατάρρευση που όλοι παρακολουθήσαμε σε απευθείας μετάδοση.

Ζήτησε συγνώμη, επειδή έτσι του ζήτησαν οι επικοινωνιολόγοι αλλά κανείς δεν κατάλαβε για ποιο λόγο.

Γιατί προφανώς ούτε ο ίδιος την πιστεύει.

Click4more: Κυριάκος Μητσοτάκης: Το έκτακτο τηλεοπτικό μήνυμα για τις φωτιές

Είπε για τυχόν αστοχίες – ούτε μία όμως δεν κατονόμασε και δεν παραδέχτηκε.

Δήλωσε ότι συναισθάνεται την οργή όσων ζητούσαν βοήθεια, κακώς κατά τη γνώμη του, γιατί δεν ήξεραν ότι τα εναέρια μέσα πετούσαν αλλού ή ήταν απαγορευτικές οι συνθήκες για να πετάξουν.

Με δύο λόγια απολύτως έξω από το κλίμα της κοινωνίας και αμετανόητος. Δηλαδή ο γνωστός Μητσοτάκης, που έχουν πια αρχίσει να τον καταλαβαίνουν οι περισσότεροι συμπολίτες μας», καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

ΚΚΕ: Ο πρωθυπουργός προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των πληγέντων

Από τη δική του μεριά, σχόλιο για τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε και το ΚΚΕ, επισημαίνοντας τα εξής:

«Αυτή η τεράστια καταστροφή που βιώνουν οι κάτοικοι σε πολλές περιοχές, δεν είναι προϊόν αστοχίας, είναι το αποτέλεσμα της διαχρονικής εγκληματικής πολιτικής που ακολουθεί και η σημερινή κυβέρνηση και που έχει στο επίκεντρο της την απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας.

Αυτή την πολιτική πληρώνουν σήμερα όσοι έχουν πληγεί, όσοι συνεχίζουν να δίνουν μια τιτάνια μάχη για να σώσουν ό,τι σώζεται, στους οποίους ο πρωθυπουργός έχει το θράσος να απευθύνεται και να τους προκαλεί όταν επικαλείται τη λαϊκή αλληλεγγύη που δυναμώνει λόγω της έλλειψης κρατικής στήριξης στους πληγέντες.

Τις συγγνώμες και τα λόγια ευγνωμοσύνης τις «ακούνε βερεσέ» όλοι όσοι έχουν καταστραφεί, στους οποίους ο πρωθυπουργός προσπαθεί κι από πάνω να τους «ρίξει στάχτη στα μάτια» με τα περί δήθεν αποζημιώσεων και γρήγορων αποκαταστάσεων».

«Για τις λαϊκές οικογένειες που έχασαν το σπίτι τους, την περιουσία τους, το εισόδημά τους τίποτα λιγότερο, από την άμεση καταγραφή των ζημιών με αποζημίωση στο 100%, από την αποκατάσταση όλων των υποδομών, από την επίσπευση των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων για να μη χαθούν ανθρώπινες ζωές και από την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό», προσθέτει το ΚΚΕ και τονίζει καταλήγοντας στο σχόλιό του:

«Όσο για τη διακομματική συναίνεση που ζητάει ο κ. Μητσοτάκης, όταν βρίσκεται στα δύσκολα, αυτή μπορεί να την αναζητήσει στον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, στα κόμματα δηλαδή με τα οποία μοιράζεται τις διαχρονικές κυβερνητικές ευθύνες για την έλλειψη αντιπυρικής προστασίας αλλά και την ίδια αγωνία για να προχωρήσουν τα επενδυτικά σχέδια της περιβόητης «πράσινης ανάπτυξης» για τα κέρδη των μονοπωλίων».

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις