Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ για ομιλία Ζελένσκι και μαχητή του Αζόφ: Μεγάλο ατόπημα, θα ζητηθούν εξηγήσεις

ΣΥΡΙΖΑ για ομιλία Ζελένσκι και μαχητή του Αζόφ: Μεγάλο ατόπημα, θα ζητηθούν εξηγήσεις

Συμπαράσταση στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι αλλά μεγάλο ατόπημα η απόφασή του να εμφανίσει στην ελληνική Βουλή μαχητές του Τάγματος του Αζόφ. Αυτό δήλωσε μετά την ομιλία του προέδρου της Ουκρανίας η Όλγα Γεροβασίλη, σημειώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει εξηγήσεις από τον πρόεδρο της Βουλής.

Λίγο αφού είχε τελειώσει η ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Βουλή και άπαντες είχαν… «παγώσει» όταν άκουσαν τον έναν από τους δυο ομογενείς να λέει ότι μάχεται στη Μαριούπολη μαζί με το (ναζιστικό) Τάγμα Αζόφ, η Όλγα Γεροβασίλη εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει ξεκάθαρο ότι η αντιπολίτευση θα ζητήσει εξηγήσεις.

«Ακούσαμε σήμερα με σεβασμό και αλληλεγγύη το δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο της Ουκρανίας, κ. Ζελένσκι, ο οποίος αντιστέκεται στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας», είπε αρχικά η Όλγα Γεροβασίλη.

Και πρόσθεσε: «Από εκεί και μετά όμως, είναι απαράδεκτο ότι σήμερα στο ελληνικό Κοινοβούλιο απευθύνθηκε μαζί με τον πρόεδρο Ζελένσκι, μέλος του Τάγματος Αζόφ. Σε λίγη ώρα έχουμε Διάσκεψη των Προέδρων και θα ζητηθούν εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής, τον κ. Τασούλα, αν ήταν ενημέρος, αν συμφώνησε. Διότι νομίζω ότι αυτό αποτελεί μεγάλο ατόπημα».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις