Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ για παρακολουθήσεις: «Σαλαμοποίηση» της διαδικασίας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

ΣΥΡΙΖΑ για παρακολουθήσεις: «Σαλαμοποίηση» της διαδικασίας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Για ευτελισμό των θεσμών προκειμένου να μην πέσει άπλετο φως στην υπόθεση των παρακολουθήσεων καταγγέλλουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση, καθώς για την σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας οι βουλευτές της ΝΔ επέλεξαν μια πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτική δεδομένα διαδικασία που στην πραγματικότητα δεν πρόκειται να αποδώσει καρπούς.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για «σαλαμοποίηση» της όλης διαδικασίας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας καθώς μέσα σε 4 ώρες έχουν προσκληθεί για να δώσουν στοιχεία 9 βασικοί μάρτυρες, οι οποίοι θα παρευρίσκονται όλοι μαζί στην αίθουσα. Μοιραία ο ένας θα ακούει τι θα λέει ο άλλος και θα συμπληρώνει ή θα διαψεύσει τα γεγονότα.

Δηλαδή στην πραγματικότητα επιλέγει  μια διαδικασία η οποία όχι μόνο δεν αναμένεται να ρίξει φως στην όλη ιστορία αλλά αντίθετα μπορεί και να την περιπλέξει.  

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας επικεντρώνει την προσοχή του στις διαρροές από την επιτροπή ζητώντας από τους βουλευτές που μετέχουν σε αυτή να αφήσουν τα κινητά τους έξω από την αίθουσα.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος με δήλωση του κατήγγειλε απόπειρα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας να υπονομεύσει τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ακόμα ότι η γαλάζια πλευρά επιχειρεί, παρά την αντίθεση σύσσωμης της αντιπολίτευσης, να έχουν ταυτόχρονη παρουσία στη συνεδρίαση και τα εννέα άτομα που έχουν κληθεί για ακρόαση. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν προτείνει είτε να γίνουν ακροάσεις κατά μόνας είτε να χωριστά  σε δύο ενότητες, μια για όσους εμπλέκονται στο σκάνδαλο υποκλοπής κατά Ανδρουλάκη, Κουκάκη κλπ και η δεύτερη για τις προηγούμενες κοινοβουλευτικές περιόδους.

Ο βουλευτής υπογράμμισε ακόμα ότι «Είναι αυτονόητο ότι αυτό που επιδιώκει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι να αποφύγει τον έλεγχο της αλήθειας και να μην επιτρέψει να υπάρξει ουσιαστική έρευνα και ουσιαστική συζήτηση».

Απορρίπτει, ακόμη, και τα περί  διασφάλισης του απορρήτου επισημαίνοντας ότι «προτείναμε βασισμένοι σε διάταξη του κανονισμού που επιτρέπει στην Επιτροπή θεσμών να διαμορφώνει ένα πόρισμα επί αυτών που συζητήθηκαν ακόμη και σε απόρρητες συνεδριάσεις, το σύνολο των πρακτικών της συνεδρίασης να εξετάζεται από το Προεδρείο της Επιτροπής. Εφόσον υπάρχουν στοιχεία στα πρακτικά  τα οποία ανάγονται σε θέματα εθνικής ασφάλειας ή εθνικού απορρήτου αυτά προφανώς να παραλείπονται, όλα όμως τα υπόλοιπα να είναι στο φως».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις