Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ για Τατόι: Η ΝΔ επαναπροσεγγίζει τους φιλοβασιλικούς λόγω της δημοσκοπικής κατάρρευσης

ΣΥΡΙΖΑ για Τατόι: Η ΝΔ επαναπροσεγγίζει τους φιλοβασιλικούς λόγω της δημοσκοπικής κατάρρευσης

Την αγωνία του πρωθυπουργού για την δημοσκοπική κατάρρευση της ΝΔ «βλέπουν» στον ΣΥΡΙΖΑ πίσω από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Σκωτία και την συνάντηση του με τον πρίγκηπα Κάρολο.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζουν ότι πίσω από αυτή την κίνηση κρύβεται η επαναπροσέγγιση του φιλοβασιλικού κομματιού της ΝΔ αλλά και ενός τμήματος της ακροδεξιάς το οποίο παραδοσιακά φλερτάρει με την μοναρχία.

«Tο θέμα δεν είναι η συνάντηση ενός Έλληνα πρωθυπουργού με τον Πρίγκιπα Κάρολο», λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «αλλά ο λόγος για τον οποίο πήγε που δεν είναι άλλος από το να πάρει ιδέες από το Dumfries House για την αξιοποίηση του βασιλικού κτήματος στο Τατόι».

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι το θέμα είναι οι επιδιώξεις του κ. Μητσοτάκη να αποκαταστήσει το όνομα των Γκλύξμπουργκ στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, κάτι για το οποίο τόσο ο ελληνικός λαός, όσο και ο ιδρυτής του κόμματός του και τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής αποφάνθηκαν οριστικά το 1974.

«Ο κ. Μητσοτάκης καλό θα ήταν να αντιληφθεί ότι πρέπει να ενεργεί, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ως εκλεγμένος πρωθυπουργός και όχι ως αυλάρχης των Γκλύξμπουργκ» λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσθέτουν πως «συνιστά δε μέγιστη προσβολή προς τους πολίτες την ώρα που τα ελληνικά νοικοκυριά δοκιμάζονται από την ακρίβεια, λόγω της ανεπάρκειας του και της ασυλίας που παρέχει στην αισχροκέρδεια, να ταξιδεύει στην Σκωτία για να αποκτήσει τεχνογνωσία στην αξιοποίηση… βασιλικών κτημάτων.

Το Τατόι αποτελεί κτήμα του ελληνικού λαού που πλήρωσε γι’ αυτό τον λόγο αδρά αποζημίωση στην τέως βασιλική οικογένεια, η οποία-ως γνωστόν- είχε προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις