Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ για Τέμπη: Το κύμα διαμαρτυρίας εναντίον της κυβέρνησης δεν καταστέλλεται

ΣΥΡΙΖΑ για Τέμπη: Το κύμα διαμαρτυρίας εναντίον της κυβέρνησης δεν καταστέλλεται

«Η κυβέρνηση βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με την οργή και των θυμό των πολιτών και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει που θα καταλήξει αυτή η ιστορία» λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις χθεσινές μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα για την τραγωδία στα Τέμπη.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι το κύμα διαμαρτυρίας το οποίο ξεκίνησε μέσα από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών δεν μπορεί να ανασταλεί ούτε καταστέλλεται.

«Φοιτητές, μαθητές, συνταξιούχοι και εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ζητούν απαντήσεις. Η μόνη απάντηση που πήραν από την κυβέρνηση ήταν προπηλακισμοί και δακρυγόνα», λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσθέτουν πως «όσο όμως προσπαθούν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να καταστείλουν τις κινητοποιήσεις, δεν θα μπορέσουν να προσπεράσουν με τη χρήση βίας την ανάγκη του κόσμου να μάθει το «γιατί» χάθηκαν τόσες ζωές. Η αλήθεια και η δικαιοσύνη θα νικήσουν την καταστολή και τη συγκάλυψη για την τραγωδία».

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε ακόμα ότι η ΝΔ κάνει τα πάντα για να αποποιηθεί τις ευθύνες της ενώ κυβερνά 4 χρόνια. «Δεν είναι μία κυβέρνηση που προέκυψε χθες, και έχει την απόλυτη, την αντικειμενική και την άμεση ευθύνη για το δυστύχημα που έχει κοστίσει 57 ανθρώπινες ζωές, κυρίως νέων ανθρώπων» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις της η Έφη Αχτσιόγλου.

«Υποκριτική η παραίτηση Καραμανλή»

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «λίγες μέρες πριν το δυστύχημα ο κ. Καραμανλής στη Βουλή, ενώ τον πίεζαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης επιμένοντας ότι υπάρχει θέμα ασφάλειας στον σιδηρόδρομο με συγκεκριμένα στοιχεία, για πολλοστή φορά,έλεγε με θράσος ότι “είναι ντροπή σας που το αναφέρετε και θα πρέπει να ανακαλέσετε”. Ο ίδιος υποτίθεται ότι παραιτήθηκε διότι ένιωσε την πολιτική ευθύνη να τον βαραίνει και την επόμενη στιγμή δηλώνει ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος με τη ΝΔ. Η θέση της κυβέρνησης και της παράταξής του ποια είναι, ότι “θα τον κρίνουν οι ψηφοφόροι”; Όπως φαίνεται, είναι μία υποκριτική παραίτηση».

Με αφορμή αυτό το θέμα (τα όσα είχε πει ο Κώστας Καραμανλής στην Βουλή) και τον σχολιασμό που έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης όταν ρωτήθηκε γιατί ο πρώην υπουργός Μεταφορών είχε κρατήσει αυτή την στάση, οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα λένε:

«Δέκα ημέρες πριν την τραγωδία ο κ. Καραμανλής εγκαλούσε τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή γιατί ζητούσε απαντήσεις για θέματα ασφαλείας στο σιδηρόδρομο, κάνοντας λόγο για “ντροπή που θέτετε θέματα ασφαλείας”. Με 57 ανθρώπους νεκρούς από το δυστύχημα στα Τέμπη, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως «αν έλεγε ο Καραμανλής ότι υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας στα τρένα, δεν θα έμπαινε κανείς».

«Εν μέσω πένθους για την εθνική τραγωδία, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν θα χαρακτηρίσει την σοκαριστική και κυνική παραδοχή του κ. Γεωργιάδη. Την αφήνουμε στην κρίση των πολιτών, της Δικαιοσύνης και του κ. Μητσοτάκη που θα έπρεπε ήδη να τον έχει αποπέμψει» τονίζουν χαρακτηριστικά.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις