Τρίτη, 7 Μαΐ
22oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών: Ο Μητσοτάκης τώρα εφαρμόζει την κρυφή ατζέντα του

ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών: Ο Μητσοτάκης τώρα εφαρμόζει την κρυφή ατζέντα του

Για κρυφή ατζέντα της ΝΔ, σε ό,τι αφορά το μεγάλο θέμα της φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, κάνουν λόγο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι, τέσσερεις μήνες μετά της εκλογές, η ΝΔ φέρνει ένα μέτρο το οποίο δεν υπήρχε στην προεκλογική της ατζέντα. Ο Στέφανος Κασσελάκης, με ανάρτηση του μάλιστα στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, σχολίασε και την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη για το 41% μίλησε για αλαζονεία.

«Ξέρετε τι είναι να γίνει με το νέο φορολογικό καθεστώς Μητσοτάκη; Η λογική “41% έχω, ό,τι θέλω κάνω” οδηγεί ΚΑΙ σε φορολογική αλαζονεία. Δεσμευόμαστε στους ελεύθερους επαγγελματίες, ότι με εισόδημα ως 10.000 ευρώ ο φόρος τους θα είναι ΜΗΔΕΝ. Όχι επειδή σας κάνουμε χάρη. Αλλά επειδή με αυτά τα εισοδήματα, είναι κοινωνική ανάγκη ο φόρος που πληρώνετε να είναι ΜΗΔΕΝ» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωναν ακόμα ότι, εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει προεκλογικά ότι θα εφάρμοζε αυτό το μέτρο, προφανώς και δεν θα έπαιρνε 41%. «Το έκρυψε γιατί και τώρα εφαρμόζει την κρυφή ατζέντα του» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιοι άνθρωποι.

Προσθέτουν μάλιστα ότι τα ποσά αυτά δεν έχουν να κάνουν ούτε με την προσωπική θέση που είχε εκφράσει προεκλογικά ο Γιώργος Κατρούγκαλος -όταν είχε μιλήσει για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών- και για την οποία βρέθηκε εκτός κόμματος και ο ΣΥΡΙΖΑ στα αζήτητα.

Χθες πάντως ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλος, μιλώντας στην Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, επιτέθηκε εναντίον της ΝΔ για τις απολύσεις των πυροσβεστών: 

«Η Νέα Δημοκρατία τι θέλει για το Δημόσιο; Θα μου επιτρέψετε, κύριε Μητσοτάκη, να σας δώσω μερικά παραδείγματα για να είναι εύληπτο και να είναι κατανοητό είπε ο Σωκράτη Φάμελλος και πρόσθεσε: Παράδειγμα, λοιπόν. Σήμερα, είναι 1η Νοεμβρίου. Σήμερα λοιπόν δυστυχώς δεν μπορούμε να ευχηθούμε «καλό μήνα» γιατί σήμερα βγήκαν στην ανεργία δυόμισι χιλιάδες (2500) συμβασιούχοι πυροσβέστες! Από σήμερα λοιπόν, με επιλογή του κ. Μητσοτάκη, δυόμισι χιλιάδες 2500) εκπαιδευμένοι πυροσβέστες της χώρας μας που έδωσαν τη μάχη των πυρκαγιών σταμάτησαν να δουλεύουν. Και προσέξτε το παράλογο, ενώ το οργανόγραμμα της Πυροσβεστικής που έγινε επί κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη έχει τρεις χιλιάδες εξακόσια (3.600) κενά. Για να καταλάβετε λίγο ποια είναι η αριστεία. Τελικά, είναι προφανές ότι δεν έχετε ούτε ιερό ούτε όσιο».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις