Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: «Η απομόνωση της ΝΔ είναι δεδομένη»

Για υπονόμευση των Περιφερειακών Αναπτυξιακών Συμβουλίων κατηγορεί τη ΝΔ και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε ανακοίνωση της ΝΔ, με την οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί τον πρωθυπουργό πως με αφορμή τα Περιφερειακά Αναπτυξιακά Συνέδρια χρησιμοποιεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση για κομματικούς σκοπούς και καλεί τα στελέχη του κόμματος να μην παραστούν σε ανάλογες εκδηλώσεις.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο, «η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθούν να υπονομεύσουν τα Περιφερειακά Αναπτυξιακά Συμβούλια. Απόλυτα κατανοητό για δύο κυρίως λόγους: πρώτον δεν έχουν καμιά πρόταση για την οικονομία και την κοινωνία -και συνολικά αλλά και τοπικά- και δεύτερον δεν θέλουν ενεργούς τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης στο σχεδιασμό της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει αναμενόμενη τη στάση της ΝΔ καθώς «το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη είναι η πλήρης εκχώρηση όλων των παραγωγικών δραστηριοτήτων της χώρας στα μεγάλα συμφέροντα».

Προσθέτει δε, ότι «η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στην ανασυγκρότηση ανατρέπει το σχεδιασμό της ΝΔ, ενώ, παράλληλα, προστατεύει τον πλούτο της κάθε τοπικής κοινωνίας».

«Ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός του Κυρ. Μητσοτάκη δεν μπορεί να επιτρέψει σε πολίτες να έχουν γνώμη και συμμετοχή στο σχεδιασμό της χώρας. Η απομόνωση της ΝΔ είναι δεδομένη», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΕΛΑΣ: Έκθετη η κυβέρνηση με την ηλεκτρική διασύνδεση και το τουρκολιβυκό μνημόνιο – Μετράμε εθνικές ήττες
Στο στόχαστρο του κόμματος Τσίπρα οι χειρισμοί Γεραπετρίτη - Η Αμαλίας ζητεί εξηγήσεις για τη μη επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία και την καθυστέρηση στην επέκταση των χωρικών υδάτων
Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη (ΕΛΑΣ) 11
Σωτήρης Σέρμπος στο newsit.gr για το τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Η Ελλάδα δεν διαθέτει μόχλευση στη Λιβύη – Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν αρκεί χωρίς παρουσία στο πεδίο»
Ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής του ΔΠΘ και πρώην διπλωματικός σύμβουλος αναλύει πώς η Τουρκία ενίσχυσε την επιρροή της, τις αδυναμίες της ελληνικής στρατηγικής και τους κινδύνους για την ηλεκτρική διασύνδεση, τα 12 ναυτικά μίλια και την Ανατολική Μεσόγειο
Χαλίφα Χαφτάρ 22