Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση προχωρά στα “τυφλά” στον τουρισμό

ΣΥΡΙΖΑ

«Στα τυφλά προχωράει η κυβέρνηση σε ότι αφορά τον τουρισμό» ισχυρίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία λένε ότι δεν υπάρχει κανένα σαφές κυβερνητικό σχέδιο για το πώς θα λειτουργήσουν οι μεγάλες μονάδες αλλά και τα μικρά καταλύματα.

Το γεγονός αυτό περιπλέκει τα πράγματα δεδομένου μάλιστα ότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα υπάρχει μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων από κορονοϊό. Οι πληροφορίες που έχουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ακόμα και οι πολύ μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες σε όλη την Ελλάδα δεν έχουν αποφασίσει εάν θα ανοίξουν δεδομένου ότι τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα για το πώς πρέπει να λειτουργήσουν και πως θα αντιμετωπίσουν τυχών νέα κρούσματα της πανδημίας.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα λένε μάλιστα « ότι αυτό το γεγονός θα δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στην οικονομία την στιγμή που η χώρα θα μπορούσε να πάρει μια μικρή ανάσα από τον τουρισμό. « Επισημαίνουν ακόμα ότι μετά την ανακοίνωση της τουριστικής καμπάνιας από τον πρωθυπουργό υπήρξε μεγάλη απογοήτευση στον κόσμο του τουρισμού καθώς όπως λένε το αρμόδιο υπουργείο θα έπρεπε να έχει προετοιμαστεί εδώ και αρκετό καιρό –προκειμένου να υπάρχει μια αξιοπρεπής καμπάνια προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις του σήμερα.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι όλο το τριήμερο που μας πέρασε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επέμεναν στα σημεία που έθεσε ο εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Χαρίτσης σε ότι αφορά την τουριστική καμπάνια.

Τα σημεία που στέκεται ο ΣΥΡΙΖΑ

– Η κυβέρνηση της ΝΔ ανακοίνωσε στο σχέδιό της την ενίσχυση εκτάκτως στα κονδύλια του ΕΟΤ με επιπλέον 23 εκατ. ευρώ

– Η κυβέρνηση της ΝΔ υποβαθμίζει τον ΕΟΤ νομοθετώντας ώστε η αποκλειστική αρμοδιότητά του για την τουριστική προβολή της χώρας να περάσει με απευθείας ανάθεση στην εταιρεία Marketing Greece, κατά παρέκκλιση του εθνικού και ενωσιακού δικαίου και παρά την απόφαση καταπέλτη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων.

– Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει πει ακόμα κουβέντα για τη θύελλα αντιδράσεων, ακόμη και από τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΟΤ που η ίδια διόρισε και τα οποία αρνήθηκαν να υπογράψουν αυτές τις σκανδαλώδεις αναθέσεις. Μετά από όλα αυτά, ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε την καμπάνια μιας εταιρείας καλλυντικών ως το όραμά του για τον ελληνικό τουρισμό, ανοίγοντας και επίσημα τον κύκλο του σκανδάλου των απευθείας αναθέσεων.

Την ίδια ώρα οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεταν ερώτηση στην Κομισιόν ζητώντας της να τοποθετηθεί για το κατά πόσο παραβιάζεται η ευρωπαϊκή νομοθεσία από την νομοθετική πράξη της ελληνικής κυβέρνησης για την απευθείας ανάθεση του έργου της τουριστικής προβολής του εθνικού φορέα Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στην ιδιωτική εταιρεία Marketing Greece ΑΕ. καθώς και πώς θα διασφαλίσει ότι τα ευρωπαϊκά κονδύλια που προβλέπονται για την υλοποίηση των προγραμμάτων τουριστικής προώθησης και προβολής των ελληνικών αρχών, δεν θα δαπανηθούν κατά παράβαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις