Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση σπεύδει να πάρει τεστ χωρίς πιστοποίηση – Απαράδεκτα μέτρα για τους εργαζόμενους

ΣΥΡΙΖΑ

«Η διενέργεια των τεστ μετατρέπεται σε θέμα ατομικής ευθύνης από την κυβέρνηση» λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία επισημαίνουν παράλληλα τους κινδύνους που έχει το άνοιγμα της αγοράς χωρίς τεστ .

Ο εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νάσος Ηλιόπουλος επανέλαβε χθες  την ανάγκη «συνταγογράφησης των τεστ», επισημαίνοντας παράλληλα ότι «ο ευρωπαϊκός ΕΟΔΥ έχει πει ξεκάθαρα πως ένας πολίτης που έχει συμπτώματα πρέπει να κάνει μοριακό τεστ, ενώ τα rapid tests –και τα αντίστοιχα self tests- λειτουργούν συμπληρωματικά».

Προσέθεσε πως «η διενέργεια των τεστ δεν πρέπει να μετατρέπεται και αυτή σε ζήτημα ατομικής ευθύνης από την κυβέρνηση, αλλά πρέπει να γίνεται με όρους ιατρικής παρακολούθησης, με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα και με τη διασφάλιση ότι τα αποτελέσματα θα καταγράφονται».

«Η κυβέρνηση σπεύδει να πάρει τεστ χωρίς πιστοποίηση, κάποιοι κερδοσκοπούν»

Στηλίτευσε μάλιστα το γεγονός ότι «η κυβέρνηση σπεύδει να αγοράσει self tests χωρίς ευρωπαϊκή πιστοποίηση», αφήνοντας αιχμές για «στήριξη κάποιων που κερδοσκοπούν μέσα σε αυτήν την κατάσταση -δεν θα είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που το κάνει αυτό η κυβέρνηση της ΝΔ».

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι «κανείς δεν μπορεί να δικαιολογήσει με λογικό τρόπο το γεγονός ότι μια κοινωνία “κλείνει” με 1000 κρούσματα και “ανοίγει” με 4.000 κρούσματα. Από το Νοέμβρη μέχρι σήμερα έχουν χαθεί πάνω από 7.400 άνθρωποι και η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να μην παίρνει τα μέτρα που χρειάζονται, πρώτα απ’ όλα στους δύο χώρους που οι ίδιοι οι επιστήμονες έχουν χαρακτηρίσει ως εστίες υπερμετάδοσης: στα μέσα μεταφοράς και στους χώρους εργασίας».

«Απαράδεκτα τα μέτρα της κυβέρνησης για τους εργαζόμενους»

Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα ασκούν μάλιστα κριτική στον υπουργό Μεταφορών, ενώ αναφέρονται στα απαράδεκτα – όπως λένε μέτρα- που έχει πάρει η κυβέρνηση για τους εργαζόμενους.

«Από τη μία βγαίνει ο κ. Καραμανλής, και λέει ότι τα ΜΜΜ δεν αποτελούν χώρο υπερμετάδοσης του ιού, ενώ όλοι όσοι μετακινούμαστε, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, βιώνουμε τον καθημερινό συνωστισμό, από την άλλη, στους χώρους εργασίας, η κυβέρνηση θεσπίζει και αντικίνητρα για τον έλεγχο της διασποράς, γιατί ένας εργαζόμενος που θα βρεθεί θετικός και θα μείνει σε καραντίνα, αναγκάζεται όταν επιστρέψει στη δουλειά, να δουλεύει για ένα μήνα απλήρωτες υπερωρίες» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις