Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Η προσωποκεντρική πολιτική Κασσελάκη με πρωταγωνιστές τους πολίτες

ΣΥΡΙΖΑ: Η προσωποκεντρική πολιτική Κασσελάκη με πρωταγωνιστές τους πολίτες

Η επίθεση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου  Φλωρίδη εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς θύμισε σε πολλούς ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον Παύλο Πολάκη μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν στο ίδιο κόμμα, ενώ σήμερα δεν ανταλλάσσουν ούτε καλημέρα. 

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι στη διαμαρτυρία της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ – ΟΤΑ οι πρώην σύντροφοι στον ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος βρέθηκαν σε διαφορετικά μπλοκ, όπως άλλωστε είχε γίνει και στην πορεία του Πολυτεχνείου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κσσελάκης σε ανάρτηση του χθες Πέμπτη (14.12.2023) έκανε γνωστό ότι κατά την διάρκεια της περιοδείας του στο Μεσολόγγι  επισκέφθηκε το σπίτι της Αθηνάς Παπαχρήστου, η οποία από την σύνταξη της αγόρασε και δώρισε στο κράτος ασθενοφόρο για το ΕΚΑΒ.

Η ηλικιωμένη γυναίκα κέρδισε την συμπάθεια των ακόλουθων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος όλο το τελευταίο διάστημα κάνει προσωποκεντρικά βίντεο με πρωταγωνιστές  τους πολίτες.

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  συμμετέχοντας στην εκδήλωση του Κύκλου Νέων Επιχειρηματιών  αναφέρθηκε  και πάλι στα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή στο διάστημα 2015 -2019. «Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ προς τη μεσαία τάξη ήταν σκληρή και τιμωρητική»,  προσθέτοντας ωστόσο ότι  πριν αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν προηγηθεί και δυο μνημόνια που απέτυχαν.

Αναφέρθηκε ακόμα στο θέμα του αμυντικού προϋπολογισμού λέγοντας  ότι  «Η Αριστερά είναι πρωτίστως πατριωτική»

Εν τω μεταξύ ο Νίκος Παππάς  στην Βουλή αναφέρθηκε με έμμεσο τρόπο στους πρώην συντρόφους του λέγοντας: «Είμαστε η δύναμη που έχει προγραμματικό ορίζοντα, πέρα και πάνω από μεταμνημονιακά απόνερα», ανέφερε δείχνοντας προς την πλευρά της Νέας Αριστεράς.

Το κάλεσμα της Νέας Αριστεράς

Χθες πάντως ο νέος φορέας παρουσίασε ένα βίντεο με το οποίο καλεί τους πολίτες να τους ακολουθήσουν. «Έλα μαζί μας» είναι ο τίτλος ενώ όπως αναφέρεται είναι ένα κάλεσμα Δράσης μέσα που γίνεται μέσα από τρεις λέξεις:  Εξωστρέφεια, Ανανέωση Αυτενέργεια.

Η κίνηση αυτή θεωρήθηκε απαραίτητη, καθώς οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν το νέο πολιτικό εγχείρημα να βρίσκεται ιδιαίτερα χαμηλά στις προτιμήσεις  των  πολιτών.

Παράλληλα οι «11» βουλευτές όλες αυτές τις ημέρες ρίχνουν το βάρος τους στην Βουλή λέγοντας ότι ο προϋπολογισμός είναι ο καθρέφτης της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας τα τελευταία 4,5 χρόνια: «Αύξηση των κερδών για τους λίγους, πραγματική μείωση των μισθών με παράλληλη εκτόξευση του κόστους ζωής για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά. 

Κατέθεσαν στη Βουλή τις θέσεις τους για την προστασία από την ακρίβεια, τη μείωση των ανισοτήτων και τον προϋπολογισμό της πράσινης ανάπτυξης και της έμφυλης ισότητας.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις