Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ και Παπανδρέου διαψεύδουν τα σενάρια ένταξης στη Σοσιαλιστική Διεθνή

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδουν τις φήμες που ήθελαν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέτη αίτημα ένταξης.

Συγκεκριμένα το Γραφείο του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργου Παπανδρέου, διέψευσε κατηγορηματικά σημερινά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποβάλλει αίτηση ένταξης στην Σοσιαλιστική Διεθνή που θα τεθεί για έγκριση τον Σεπτέμβριο, σε συνεδρίαση στη Νέα Υόρκη υπό τη προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου.

«Δεν έχει τεθεί οποιοδήποτε θέμα ένταξης ελληνικού κόμματος στη Σοσιαλιστική Διεθνή, πέραν του Κινήματος Αλλαγής, ή έχει κατατεθεί κάποιο σχετικό αίτημα εκ μέρους κάποιου άλλου κόμματος», αναφέρει σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «είναι απολύτως σαφές ότι, ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, δεν γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό, ούτε και έχει αναλάβει κάποια σχετική πρωτοβουλία». Επίσης επισημαίνεται ότι ουδείς εκ των συνεργατών του έχει μιλήσει για οποιοδήποτε τέτοιο θέμα.

Διαψεύδει και ο ΣΥΡΙΖΑ

Διαψεύδουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ αίτημα ένταξης του κόμματος στη Σοσιαλιστική Διεθνή.

«Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τη σπουδή μέρους των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ για τη διεθνή και ευρωπαϊκή πολιτική οικογένεια του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία», αναφέρουν οι εν λόγω πηγές και ξεκαθαρίζουν: «Τα σημερινά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ένταξη του κόμματος στη Σοσιαλιστική Διεθνή δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ΕΛΑΣ εδραιώνεται στη δεύτερη θέση αλλά δεν απειλεί ακόμα τη ΝΔ – Επόμενο στοίχημα η πρωτιά
Η νέα δημοσκόπηση της Interview επιβεβαιώνει την κυριαρχία του Τσίπρα στον προοδευτικό χώρο, αλλά αναδεικνύει και το μεγάλο στοίχημα: Τη μετατροπή της κοινωνικής δυσαρέσκειας σε αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης
O Αλέξης Τσίπρας 30
Σε προεκλογική μάχη η κυβέρνηση με «όπλο» τη ΔΕΘ: Το «καλάθι» των μέτρων, η ακρίβεια και τα πυρά στο ΠΑΣΟΚ
«Ψηλά» στη στρατηγική της κυβέρνησης είναι και η επικοινωνία των θετικών ειδήσεων για την ελληνική οικονομία, όπως η μείωση του δημόσιου χρέους κατά 9,4 μονάδες το πρώτο τρίμηνο του 2026
Μητσοτάκης στο ΟΑΚΑ