Τρίτη, 25 Ιουν.
31oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Καλοδεχούμενη η πρόταση για διεύρυνση της Εξεταστικής από το ‘15

ΣΥΡΙΖΑ: Καλοδεχούμενη η πρόταση για διεύρυνση της Εξεταστικής από το ‘15

Το μπρα ντε φερ ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ για την Εξεταστική καλά κρατεί. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σήκωσε το «γάντι» και διαμηνύει πως αποδέχεται την πρόταση να διευρυνθεί η έρευνα από το 2015.

«Ας ψηφίσει την πρότασή μας και ας ερευνήσουμε από όπου θέλει», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για την Εξεταστική.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να συσταθεί εξεταστική για να διερευνήσει «τις λίστες Πέτσα για τη χειραγώγηση ΜΜΕ μέσα από τον οικονομικό εκβιασμό τους, καθώς και τη διασύνδεση κρατικού χρήματος και «περίεργων» δημοσκοπήσεων όπως της Opinion Poll» έγινε δεκτή απ’ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Μένει μόνο το… τυπικό για το ΚΙΝΑΛ, καθώς το θέμα θα τεθεί στην Κ.Ο. του κόμματος.

Σημειώνεται ότι μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος, η αντιπολίτευση μπορεί, αν έχει τη στήριξη 60 βουλευτών να ζητήσει και αν έχει τη στήριξη 120 να συστήσει εξεταστική Επιτροπή που θα ερευνήσει πεπραγμένα της παρούσας κυβέρνησης. Και αυτό έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τη συναίνεση των υπόλοιπων κομμάτων, η κυβέρνηση διεμήνυσε ότι θα κάνει ρελάνς και θα ζητήσει διεύρυνση της Εξεταστικής και για τα πεπραγμένα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωσή της, η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για πανικό της κυβέρνησης και δέχεται τη διεύρυνση για τα όσα έγιναν το 2015.

«Η ΝΔ μέσα στο πανικό της διαρρέει πως θα ζητήσει δήθεν διεύρυνση του πεδίου εξέτασης και πριν από τη δίκη της θητεία.

Γιατί άραγε; Υπήρχε λίστα Πέτσα πριν το 2019;

Και αν υπήρχε, γιατί εδώ και δυο χρόνια δεν σύστησε εξεταστική, αφού έχει τη πλειοψηφία ο κ. Μητσοτάκης;

Σε κάθε περίπτωση της απαντάμε:

Καλοδεχούμενη κάθε διερεύνηση.

Ας ψηφίσουν, λοιπόν, την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εκτός των βουλευτών της αντιπολίτευσης και οι βουλευτές της συμπολίτευσης.

Και ας αποφασίσει η Επιτροπή που θα συσταθεί να διερευνήσει τυχόν χειραγώγηση ΜΜΕ και δημοσκοπήσεων με κρατικό χρήμα, χωρίς χρονικούς περιορισμούς.

Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Μπορεί να πει το ίδιο και ο κος Μητσοτάκης για τα δικά του πεπραγμένα;», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις