Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Καλός και υπάκουος μαθητής της Μέρκελ ο Αντώνης Σαμαράς

  Σφοδρή επίθεση για άλλη μία φορά εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό σχετικά με τον ενιαίο φόρο ακινήτων, αλλά και την κοινοβουλευτική απουσία του πρωθυπουργού, την οποία χαρακτηρίζει μάλιστα "κοινοβουλευτική λιποταξία".

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τον Αντώνη Σαμαρά, καλό, υπάκουο μαθητή με τυφλή υποταγή “που είχε  ως αποτέλεσμα την εξευτελιστική συμπεριφορά εκ μέρους της γερμανίδας Καγκελαρίου απέναντί του, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο το στρατηγικό αδιέξοδο του ίδιου και της κυβέρνησής του. Ύστερα από μια απέλπιδα προσπάθεια δημιουργίας κλίματος «ένοπλης διαπραγμάτευσης» με τους δανειστές, όπως οι ίδιοι διέρρεαν, τώρα αναδιπλώνονται ταχέως. Οι δήθεν παλληκαρισμοί έφυγαν, τα νέα μέτρα έρχονται”.

Για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, έκανε λόγο για δήμευση πλέον της περιουσίας των πολιτών, σημειώνοντας πως με αυτό το φόρο η κυβέρνηση “νομιμοποιεί το χαράτσι, προσδοκώντας υπέρογκα έσοδα βασισμένα σε εκτιμήσεις αντικειμενικών αξιών που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Και αυτό γίνεται ακόμα πιο εξοργιστικό και άδικο όταν η κυβέρνηση έμπρακτα δείχνει ότι δεν θέλει να πιάσει του πλούσιους φοροφυγάδες και να ελέγξει off shore εταιρείες και τις διάφορες λίστες. Και μπορεί ο κ. Στουρνάρας να πήρε πίσω τη φορολόγηση των μαντριών, αλλά το «άρμεγμα» των πολιτών συνεχίζεται με ένταση”.

Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει καλώντας τον πρωθυπουργό να παρουσιαστεί στη Βουλή και να δώσει απαντήσεις, σημειώνοντας με σαφή ειρωνικό τρόπο πως “ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά δεν θα λιποτακτήσει εκ νέου”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Μανώλης Γλέζος ξαναχτυπά! – Δεν έχουμε ακόμα πειστικές απαντήσεις για το που θα βρούμε τα λεφτά!

Κουράκης: Θα καταργήσουμε τις παρελάσεις όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ

Είμαστε οι μόνοι που δεν έχουμε ζητήσει εξηγήσεις από τις ΗΠΑ για τις υποκλοπές

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Δένδιας: Αλλάζουν όλα στην Άμυνα για μια χώρα ισχυρή και ανθεκτική
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μίλησε για την απειλή του casus belli, την ανάγκη αμυντικής καινοτομίας, τη συνεργασία με την ελληνική βιομηχανία και τη μετάβαση από την αγορά προϊόντων στις λύσεις επιχειρησιακών προβλημάτων
Νίκος Δένδιας
Τα πρόσωπα της «σκιώδους κυβέρνησης» του Αλέξη Τσίπρα – Οι έμπειροι, οι νέοι και ο TikToker αγροτοσυνδικαλιστής
Το επιτελείο πλαισιώνουν πανεπιστημιακοί, πρώην ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, στελέχη της δημόσιας διοίκησης, επιστήμονες με διεθνή παρουσία και εκπρόσωποι της πραγματικής οικονομίας
Αλέξης Τσίπρας 79
Παππάς προς Φάμελλο: «Δεν ζήτησε κανείς εντολή για να κρυφτεί το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ»
Ο βουλευτής του κόμματος ζητεί επαναξιολόγηση της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής και σαφή οδικό χάρτη για την επόμενη ημέρα, θέτοντας ερωτήματα για τις αρμοδιότητες της ηγεσίας
Νίκος Παππάς και Σωκράτης Φάμελλος