Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ κατά Κωνσταντοπούλου: Είσαι εκτός πραγματικότητας!

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Ακόμη ένα επεισόδιο στην ανοιχτή διαμάχη ανάμεσα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον ΣΥΡΙΖΑ (την κυβέρνηση επί της ουσίας) παίχτηκε μετά τη Διάσκεψη των Προέδρων που συνεδρίασε με μόλις επτά βουλευτές, αλλά όρισε Ολομέλεια και… ανάκριση του Γιάννη Στουρνάρα.

Μπορεί το Σάββατο να μην τα κατάφερε, αλλά την Κυριακή είχε “ψάξει” καλύτερα και επικαλούμενη ερμηνευτική ερμηνεία του Κανονισμού της Βουλής και του Διοικητικού Δικαίου αποφάσισε πως το 1/4 των μελών και η δική της παρουσία ήταν αρκετά.

Και για άλλη μια φορά επιτέθηκε με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας το κόμμα της πως δεν άφηνε τους βουλευτές να πάνε στη Διάσκεψη, πως δεν ενημέρωσε την κα Κανελλοπούλου και πως ούτε λίγο ούτε πολύ βάζει εμπόδια στην κοινοβουλευτική διαδικασία.

«Λυπάμαι για αυτούς που στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ παλεύουν να καταλύσουν την κοινοβουλευτική διαδικασία» είπε και τόνισε πως με την υπογραφή της συμφωνίας, κάποιοι υπέγραψαν τον πολιτικό θάνατο του ΣΥΡΙΖΑ και τον πολιτικό θάνατο της Δημοκρατίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ (η κυβέρνηση επί της ουσίας) μέσω του γραμματέα της Κ.Ο. Χρήστου Μαντά, απάντησε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ο κ. Μαντάς τόνισε πως με τη σύγκληση της Διάσκεψης των Προέδρων με μονοκομματική σύνθεση (σ.σ. συμμετείχαν μόνο έξι βουλευτές που πλέον ανήκουν στη Λαϊκή Ενότητα και η Πρόεδρος της Βουλής) «αγνοεί επιδεικτικά την πραγματικότητα που δεν είναι άλλη από το ότι η χώρα βρίσκεται ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο. Ο ορισμός Ολομελειών και Επιτροπών με συγκεκριμένη θεματολογία εξυπηρετεί προφανείς σκοπιμότητες. Όμως είναι να απορεί κανείς γιατί η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία ορισμένους τους ενοχλεί τόσο πολύ και κάνουν ό,τι μπορούν για να την καθυστερήσουν ή για να δημιουργήσουν εντυπώσεις παλαιοκομματικής κοπής».

Η Διάσκεψη των… επτά και η «ανάκριση» Στουρνάρα

Με τη συμμετοχή έξι βουλευτών της Λαϊκής Ενότητας και της Ζωής Κωνσταντοπούλου συνεδρίασε κανονικά και για σχεδόν μια ώρα η Διάσκεψη των Προέδρων. Όπως και το Σάββατο, έτσι και την Κυριακή ήταν μια παρωδία, ένα προσωπικό σόου της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που βρήκε μια ακόμη ευκαιρία να επιτεθεί στην κυβέρνηση και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Την… “τίμησαν” μόνο οι έξι βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν την περασμένη Δευτέρα και προσχώρησαν στη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Οι επτά τους, λοιπόν, αποφάσισαν ότι αφού στη χώρα όλα πάνε καλά, μπορεί να συνεδριάσει η Ολομέλεια της Βουλής για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το θέμα του χρέους, ενώ πρέπει να κληθεί και να… ανακριθεί από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας για τον εξωκοινοβουλευτικό συμβιβασμό με τη Siemens.

Αποφασίστηκε λοιπόν την Τρίτη θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της Βουλής για να συζητήσει το πόρισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις και την Τετάρτη το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος.

Επίσης σήμερα το απόγευμα στις 18:30 στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής έχει κληθεί να καταθέσει ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας σχετικά με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens, ενώ την Τρίτη θα συνεδριάσει για να συζητήσει τα πρακτικά της σύσκεψης του Πολιτικού Συμβουλίου υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο που πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουλίου μετά το δημοψήφισμα.

Τα πρακτικά που εξακολουθεί να ζητά η Ζωή Κωνσταντοπούλου, παρά την άρνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, τον οποίο κατηγόρησε πως… “δυστροπεί”.

Αλλά για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι υποχρεωμένος να της στείλει τα πρακτικά… «Επειδή εδώ (εννοώντας τη Βουλή) δεν παίζουμε και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος ασκείται στην κυβέρνηση, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτραπεί η αποστολή των πρακτικών για να μάθει ο ελληνικός λαός τι έγινε μετά το «όχι» του δημοψηφίσματος», είπε.

Αιχμηρή όμως ήταν και προς τον Γιάννη Στουρνάρα προειδοποιώντας ότι «δεν θα κλείσει αυτή η Βουλή χωρίς να προσέλθει ο κ. Στουρνάρας. Η Επιτροπή αυτή έχει ανακριτικές αρμοδιότητες και πρέπει να προσέλθει και πιστεύω να μην επαληθευτούν οι διαρροές ότι είναι σε διακοπές».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε