Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Με την επιστροφή Κασσελάκη από τις ΗΠΑ, «πατάνε γκάζι» για το συνέδριο

ΣΥΡΙΖΑ: Με την επιστροφή Κασσελάκη από τις ΗΠΑ, «πατάνε γκάζι» για το συνέδριο

Αμέσως μετά τις γιορτές Χριστουγέννων και με την επιστροφή του Στέφανου Κασσελάκη από την Αμερική, όπου θα περάσει ένα δεκαήμερο με την οικογένεια του ξεκινούν οι διαδικασίες για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που θα γίνει  στα τέλη Φεβρουαρίου.

Ήδη οι μηχανές του ΣΥΡΙΖΑ δουλεύουν στο φουλ, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης, επιθυμεί αμέσως μετά τον νέο χρόνο να ξεκινήσουν τα προσυνέδρια που θα αναδείξουν τα νέα στελέχη.

Οι πληροφορίες, μάλιστα, λένε ότι «η  αντίστροφη μέτρηση για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επανεκκίνησης και ανασυγκρότησης που θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο έχει ξεκινήσει όπως και οι εντατικές προετοιμασίες».

Μάλιστα μετά από τη σύσκεψη των τμημάτων και των τομεαρχών με την υπεύθυνη των Think tanks, Διάνα Βουτυράκου, ακολούθησε η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Θέσεων υπό τη γραμματέα του κόμματος, Ράνια Σβίγκου και τον αναπληρωτή γραμματέα, Γιώργο  Βασιλειάδη και συγκροτήθηκε 4μελες συντονιστικό που θα διαμορφώσει το προσυνεδριακό κείμενο.

Το συντονιστικό απαρτίζουν οι Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Ρένα Δούρου, Νίκος Παππάς και Γιώργος Τσίπρας. Στόχος της επιτροπής είναι μέσα τις επόμενες μέρες να καταλήξουν στη δομή του κειμένου, ώστε την Τρίτη 27/12 να προχωρήσουν οι επιμέρους χρεώσεις για τη συγγραφή των κειμένων.

Σύμφωνα με πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, κοινή συνισταμένη των μελών της Επιτροπής Θέσεων είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα συμπαγές και στιβαρό κείμενο, όχι απαραίτητα μακροσκελές, το οποίο θα αναλύει την σημερινή πραγματικότητα, διεθνή και ελληνική, τους λόγους της εκλογικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ και θα συγχρονίζεται με τις ανάγκες και τις συνθήκες της νέας εποχής. Παράλληλα θα επαναβεβαιώνει τις διακηρυκτικές αρχές του κόμματος και θα αποτελεί το πολιτικό εφαλτήριο για την πολιτική αντεπίθεση με στόχο την πολιτική και κοινωνική αλλαγή.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις