Παρασκευή, 3 Μαΐ
22oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Με Ζαχαριάδη στη «μάχη» για τον δήμο Αθηναίων ο ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Με Ζαχαριάδη στη «μάχη» για τον δήμο Αθηναίων ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κώστας Ζαχαριάδης θα είναι τελικά ο «εκλεκτός» του ΣΥΡΙΖΑ, που θα δώσει τη «μάχη» για το «τιμόνι» του δήμου Αθηναίων στις εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου.

Η σημερινή διαδικασία στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος θα διεκδικήσει το «τιμόνι» του δήμου Αθηναίων εξελίχθηκε σε ντέρμπι, ανάμεσα στους δύο «μονομάχους» Κώστα Ζαχαριάδη και Νίκο Φίλη, αφότου ο μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς αποχώρησε από την κούρσα.

Η Πολιτική Γραμματεία είπε «όχι» στην υποψηφιότητα Παππά, με 25 κατά και 14 υπέρ, και στη συνέχεια το «θρίλερ» παίχτηκε ανάμεσα στους κκ. Ζαχαριάδη και Φίλη. 

Τελικά επικράτησε ο κ. Ζαχαριάδης με 17 θετικές ψήφους έναντι 15 για τον κ. Φίλη. Τα λευκά ήταν 7. 

Θετικά προς την υποψηφιότητα του Κώστα Ζαχαριάδη κινήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι γραμματείς του κόμματος Σβίγγου – Βασιλειάδης, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Γιάννης Ραγκούσης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Θετικά προσκείμενη προς την υποψηφιότητα του Κώστα Ζαχαριάδη είναι και η υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος, Έφη Αχτσιόγλου.

Επίσης, στην Θεσσαλονίκη ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στηρίζει την υποψηφιότητα του Σπύρου Πέγκα.
Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει ήδη ανακοινώσει την στήριξή του στον Γιώργο Γαβρίλη στον Πειραιά, στον Βασίλη Αϊβαλή στην Πάτρα, στον Απόστολο Καλογιάννη στη Λάρισα, στον Δημήτρη Τραπεζιώτη στο Αγρίνιο.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις