Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Μένουν Κουμουνδούρου αλλά με το βλέμμα σε ΠΑΣΟΚ και Χάρη Δούκα οι διαφωνούντες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αποφασισμένα να μην αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ παρά τις ιδέες που έχει  ο Στέφανος Κασσελάκης για την μετεξέλιξη του κόμματος και τις οποίες ανακοίνωσε την ΚΕ του Σαββάτου (06.07.24), εμφανίζονται τα στελέχη που διαφωνούν μαζί του. 

Οι περισσότεροι αν και γνωρίζουν ότι στο συνέδριο θα βρεθούν εκτός οργάνων, εντούτοις έχουν αποφασίσει να παραμείνουν ακόμα και ως απλά μέλη στον ΣΥΡΙΖΑ περιμένοντας τις εξελίξεις… στο ΠΑΣΟΚ.

Στην πραγματικότητα, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου θα είναι καθοριστικό και για τα δύο κόμματα, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ θα τελειώσει οργανωτικά ως το κόμμα που συνδιαμόρφωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ το ΠΑΣΟΚ θα εκλέξει τον νέο πρόεδρο του.

Οι εξελίξεις και στα δύο κόμματα αναμένεται να φέρουν τριγμούς τόσο στην Κουμουνδούρου όσο και στην Χαριλάου Τρικούπη.

Και αυτό γιατί στην πραγματικότητα, το πρόσωπο που θα εκλεγεί πρόεδρος στο κίνημα Αλλαγής, θα δώσει και το στίγμα των εξελίξεων, δεδομένου  ότι άλλοι υποψήφιοι πρόεδροι θεωρούν ότι είναι επιβεβλημένη μία συμμαχία με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς  φυσικά να χαθεί η αυτοτέλεια των κομμάτων, και άλλοι  θεωρούν ότι τα  σενάρια αυτά στην πραγματικότητα μιλούν για ρευστοποίηση των κομμάτων.

Τη λέξη «ρευστοποίηση» χρησιμοποιούν, άλλωστε  τόσο ο Στέφανος Κασσελάκης όσο και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην δευτερολογία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού προειδοποίησε τους διαφωνούντες ότι από εδώ και εμπρός θα συνεδριάζουν συνέχεια και πως ό,τι άποψη έχουν, θα πρέπει να την λένε μέσα στα όργανα, αλλιώς θα υπάρχουν συνέπειες, αναφέρθηκε στις αλλαγές που πρότεινε για το κόμμα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι ιδέες. Το είπα ξεκάθαρα. Και μάλιστα είπα ότι μπορεί να αλλάξω την άποψή μου. Λογοκρισία στην Αριστερά δεν υπάρχει. Άρα λοιπόν, ας πάρουμε τις ιδέες, όλων τις ιδέες και ας πορευτούμε. Ρευστοποίηση του κόμματος δεν πρόκειται να υπάρξει, ρευστοποίηση των οργάνων δεν πρόκειται να υπάρξει. Θα υπάρξει κοινή λογική και αποδοτικότητα και νομίζω αυτό το θέλουμε όλες και όλοι».

Η Όλγα Γεροβασίλη, πάντως, η οποία  εμφανίζεται υπέρμαχος  της κεντροαριστερής συνεργασίας, επεσήμανε χθες ότι όσοι τάσσονται υπέρ  αυτού του σεναρίου, δεν επιθυμούν την ρευστοποίηση του κόμματος.

Η αλήθεια είναι ότι τα στελέχη που διαφωνούν είναι σε αδιέξοδο, καθώς αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει κανένα  περιθώριο συνεννόησης με την πλευρά του προέδρου.

Μοιραία τα βλέμματα των διαφωνούντων με τον Στέφανο Κασσελάκη βρίσκονται στοχευμένα στον Χάρη Δούκα, καθώς θεωρούν ότι ο δήμαρχος της Αθήνας μπορεί να βοηθήσει στην υλοποίηση του σεναρίου για την δημιουργία ενός κόμματος της κεντροαριστεράς.

Το σενάριο αυτό δεν αφορά φυσικά τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος έχει σπεύσει να ξεκαθαρίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο επικεφαλής  του κόμματος θα πρέπει να δρομολογήσει τις εξελίξεις.

Άρα, πλέον μιλάμε για μία νέα διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ υπό την προϋπόθεση, ότι  οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ θα τους βοηθήσουν να ανοίξουν την πόρτα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης για Γιώργο Μαζωνάκη: «Κανένας δε ζήτησε την αλλαγή της ώρας θανάτου – Φτάνει με τις συκοφαντίες»
«Καλώ τις ανακριτικές αρχές να ανοίξουν όλα τα τηλέφωνα του Διοικητού του Νοσοκομείου και των ιατρών που παρέλαβαν από το ΕΚΑΒ ώστε να μην αφήσουμε χώρο στις συνωμοσιολογικές θεωρίες», είπε ο υπουργός Υγείας
Ο Άδωνις Γεωργιάδης 125
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύξηση στο επίδομα θέρμανσης για όλες τις μορφές ενέργειας και επιδότηση diesel όλο τον Οκτώβριο
Ο πρωθυπουργός σχολιάζει τη διπλή αναβάθμιση της Ελλάδας από τους οίκους Moody’s και Scope, ενώ αναφέρεται και στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης
Κυριάκος Μητσοτάκης 189
Η ΕΛΑΣ εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα – Η μάχη με το ΠΑΣΟΚ και οι αναποφάσιστοι
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν την κυριαρχία της ΕΛ.Α.Σ. στον προοδευτικό χώρο - Η πίεση στο ΠΑΣΟΚ, το ισχυρό χαρτί Τσίπρα και το δύσκολο πέρασμα από την εκλογική επιρροή στην κυβερνητική αξιοπιστία
Ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ 11
Κυριάκος Μητσοτάκης για την αναβάθμιση από Moody’s και Scope Ratings: «Η Ελλάδα – νησίδα πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας»
«Η Ελλάδα αποτελεί πλέον παράδειγμα ανθεκτικότητας, ανάπτυξης, μεταρρυθμίσεων και ταχείας μείωσης του δημόσιου χρέους», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη
Γιώργος Μαζωνάκης 7