Πέμπτη, 2 Μαΐ
19oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: «Μύλος» με τον χρόνο του Συνεδρίου – Ο Κασσελάκης θέλει Φεβρουάριο, η «Ομπρέλα» Νοέμβριο και ο Τζανακόπουλος Ιανουάριο

ΣΥΡΙΖΑ: «Μύλος» με τον χρόνο του Συνεδρίου – Ο Κασσελάκης θέλει Φεβρουάριο, η «Ομπρέλα» Νοέμβριο και ο Τζανακόπουλος Ιανουάριο

«Καζάνι που βράζει» είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με το χρονοδιάγραμμα του Συνεδρίου να εξακολουθεί να ανάβει φωτιές στο εσωτερικό του κόμματος. 

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη είναι η Κεντρική Επιτροπή να συνεδριάσει στις 12 Νοεμβρίου και το Συνέδριο να διεξαχθεί τον Φεβρουάριο. 

Την ίδια ώρα, η «Ομπρέλα» που κλιμακώνει τους τόνους, ζητά το Συνέδριο να πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τον Ιανουάριο. 

Σημειώνεται πως λίγη ώρα πριν τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, στις 17.30 την Τετάρτη (18.10.23), η «Ομπρέλα» προκαλεί νέες αναταράξεις, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση κατά του κ. Κασσελάκη.  Συγκεκριμένα, έδωσε στην δημοσιότητα κείμενο – καταπέλτη κατά του νέου προέδρου, ο οποίος θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση από τις ΗΠΑ μέσω τηλεδιάσκεψης

Όσον αφορά στο αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, τα μέλη της Ομπρέλας εκτιμούν ότι συνιστά ρωγμή στην πολιτική κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ωστόσο επισημαίνουν ότι «παρά την αποδοκιμασία των κυρίαρχων πολιτικών, στις εκλογές δεν ωφελήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Συνεχίστηκε η εκλογική υποχώρησή του κάτι που σηματοδοτεί στρατηγική ήττα.

Επίσης, αναφέρει ότι χρειάζεται δημοκρατική ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ανακοπεί η ραγδαία αναξιοπιστία του η οποία μάλιστα επιδεινώνεται από πολιτικές συμπεριφορές της νέας ηγεσίας του.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις