Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Να συγκληθεί η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων για τη ματαίωση της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Σύγκλιση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων για τη ματαίωση της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΙΣΝ απέσυρε τη δωρεά για την ίδρυση τριών νέων νοσοκομείων.

Συγκεκριμένα, 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν αίτημα προς τον πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για την απόσυρση της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για τη δημιουργία τριών νέων νοσοκομείων στο ΕΣΥ.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαμαρτύρονται ότι έχει περάσει αρκετό διάστημα από το «ναυάγιο» του σχεδίου χωρίς η κυβέρνηση να έχει πάρει ουσιαστική θέση και για το λόγο αυτό ζητούν τη σύγκλιση της Επιτροπής.

Ταυτόχρονα, κάνουν λόγο για «σύννεφο άγνοιας» το οποίο καλύπτει την υπόθεση και προσάπτουν στην κυβέρνηση ότι δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις. Μόνο το ίδιο το Ίδρυμα Νιάρχος, ήταν αυτό που αιτιολόγησε την απόσυρση της προσφοράς για τη δωρεά νοσοκομείων στην Κομοτηνή και τη Σπάρτη και ενός ακόμη Νοσοκομείου Παίδων στη Θεσσαλονίκη.

Να υπενθυμίσουμε πως το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ανέφερε στην ανακοίνωσή της πως η δωρεά ακυρώθηκε, επειδή δεν υπήρξε ικανοποιητική προσφορά:

«Όλες οι προσφορές που υποβλήθηκαν την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 ήταν πολύ υψηλότερες από τη δωρεά και σε κάποιες περιπτώσεις ήταν ακόμη και υπερδιπλάσιες», είχε αναφέρει στην ανακοίνωσή της το ΙΣΝ.

Η ανακοίνωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση των βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Στο διάστημα αυτό, εκτός από το ίδιο το ΙΣΝ που με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε στην κοινή γνώμη και στους πολιτικούς αρχηγούς την ακύρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, δεν υπήρξε καμία κυβερνητική πρωτοβουλία επίσημης ενημέρωσης της Βουλής και των πολιτών για τους λόγους που οδήγησαν στο αδιέξοδο και για τις ενδεδειγμένες ενέργειες από εδώ και πέρα» αναφέρεται στην επιστολή προς τον πρόεδρο της επιτροπής.

Μεταξύ άλλων οι βουλευτές αναφέρουν ότι πρέπει να συζητηθεί το θέμα γιατί η ματαίωση του έργου συνιστά μείζον πολιτικό ζήτημα, το οποίο προκαλεί ανησυχία στις τοπικές κοινωνίες της Ροδόπης, της Θεσσαλονίκης και της Λακωνίας για το τι μέλλει γενέσθαι με τις υγειονομικές δομές. Οι βουλευτές καταλήγουν στην επιστολή ότι ζητούν την άμεση σύγκλιση της επιτροπής με θέμα «τη θεσμική ενημέρωση της Εθνικής Αντιπροσωπείας από το Υπουργείο Υγείας και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, για την υπόθεση στρατηγικής σημασίας για την αναβάθμιση του ΕΣΥ και της δημόσιας περίθαλψης στη χώρα».

πηγή: Iatropedia.gr / Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις