Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ – Νικόλας Φαραντούρης: Σκέφτομαι σοβαρά να είμαι υποψήφιος Πρόεδρος – Δέχομαι ισχυρές εισηγήσεις

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, άφησε εκ νέου ο ευρωβουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νικόλας Φαραντούρης, σημειώνοντας μάλιστα πως δέχεται ισχυρές εισηγήσεις από φίλους.

«Είναι πρωτοφανής η έκπτωση ενός πολιτικού αρχηγού και μάλιστα της αξιωματικής αντιπολίτευσης», ανέφερε ο Νικόλας Φαραντούρης, στα Παραπολιτικά 90.1 στην πρώτη του τοποθέτηση έπειτα από τις δραματικές εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα, σχολιάζοντας τα όσα γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ άφησε αιχμές για τον Στέφανο Κασσελάκη λέγοντας πως θα «περίμενε μεγαλύτερη πολιτική οξυδέρκεια ώστε να αποφευχθεί από την ίδια την ηγεσία».

Ο κ. Φαραντούρης ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εμφανίστηκε θετικός, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το σκέφτομαι πάρα πολύ σοβαρά, δέχομαι ισχυρές εισηγήσεις από φίλους σε όλη την Ελλάδα. Αν μπορώ να αποτελέσω έναν κεντρομόλο πόλο εντός του ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από τα αρχηγιλίκια και τα προεδριλίκια, αν μπορούμε και όποιος μπορεί να αποτελέσει έναν τέτοιο πόλο γιατί έχουν επικρατήσει φυγόκεντρες τάσεις όλο αυτό τον καιρό, με χαρά θα τον έπαιζα προς όφελος της παράταξης και εν πάση περιπτώσει  χάριν της εξωστρέφειας και της πολιτικής αντιπαράθεσης διότι αρκετά με τα προσωπικά, αρκετά με τα κουτσομπολιά», κατέληξε.

Σημειώνεται, πως και πριν από αυτές τις εξελίξεις ο Νικόλας Φαραντούρης είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα, χαρακτηρίζοντας, μάλιστα, τις εκλογές για ανάδειξη νέου προέδρου την πιο αξιοπρεπή λύση σε αυτή τη συγκυρία.

«Αν η προσφυγή στα μέλη μας ήταν κάποια λύση για την εκτόνωση της κρίσης και της εσωστρέφειας, απάντησα ότι σίγουρα δεν είναι μία ιδανική λύση, είναι όμως μία κάποια λύση. Ίσως η καλύτερη δυνατή αυτή τη στιγμή. Δεν το εισηγούμαι ως ιδανική λύση, αλλά ως βέλτιστη δυνατή. Αυτό το σπιράλ εσωστρέφειας, απαξίωσης και φθοράς πρέπει με οποιονδήποτε τρόπο να σταματήσει», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: Επαφές Μητσοτάκη, Μακρόν και Χριστοδουλίδη για επανεκκίνηση του GSI
Η είσοδος της γαλλικής Meridiam στο GSI και η πολιτική βούληση Αθήνας, Λευκωσίας και Παρισιού - «Η Ελλάδα θα κάνει όλα τα προβλεπόμενα για την πλήρη και ανεμπόδιστη υλοποίηση», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές
Μακρόν, Χριστοδουλίιδης, Μητσοτάκης
13
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον κορυφαίο κοινωνιολόγο – «Φώτισε τη δομή της ελληνικής κοινωνίας και του κράτους»
Μηνύματα από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία για τον ακαδημαϊκό που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών - Οι αναφορές στο έργο, τη δημόσια παρουσία και την πνευματική παρακαταθήκη του
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Ο «καθαρός δρόμος» της Δούρου προς τη ΔΕΘ: Το παρασκήνιο της διαγραφής της Κασιμάτη και το τελεσίγραφο στη Γεροβασίλη
Με δέκα βουλευτές πλέον η Κουμουνδούρου, η πρόεδρος της ΚΟ ποντάρει στο «ξεκαθάρισμα» πριν από τη Θεσσαλονίκη και προαναγγέλλει επιστροφές - Το ορόσημο της 24ης Αυγούστου
Γεροβασίλη, Δούρου, Κασιμάτη 22
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μειώνει συνεχώς το δημόσιο χρέος της ταχύτερα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα
«Με ορίζοντα το 2031, το δημόσιο χρέος θα έχει μειωθεί κάτω από 110%, καθώς από το 2021 μέχρι σήμερα έχει συρρικνωθεί κατά το 1/3» υπογραμμίζει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης 48