Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Μητσοτάκης να καταργήσει την Επιτροπή – φιάσκο»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Την ώρα που ακόμα η χώρα θρηνεί τους νεκρούς της, η κυβέρνηση επιδίδεται σε ένα άνευ προηγουμένου φιάσκο με τη δήθεν ‘υπερκομματική’ Επιτροπή. Δεν είναι δυνατόν ο ελεγχόμενος να διορίζει τον ελεγκτή του», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του, καλώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να καταργήσει άμεσα την Επιτροπή.

Υποστηρίζει ειδικότερα ότι «η σπουδή του κ. Μητσοτάκη να συστήσει μία διορισμένη από τον ίδιον Επιτροπή που θα προκαταλάβει την εν εξελίξει έρευνα της Δικαιοσύνης, αποτελεί ευθεία παρέμβαση στο έργο της, ενέχει προεκλογικές σκοπιμότητες και είναι εξόχως ύποπτη».

Αναφέρει δε ότι «η απόσυρση του κ. Ζηλιασκόπουλου από την Επιτροπή, μετά τη θύελλα αντιδράσεων, δεν αλλάζει απολύτως τίποτα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον κ. Μητσοτάκη «να καταργήσει αμέσως την εν λόγω Επιτροπή και να αφήσει τη Δικαιοσύνη και τις αρμόδιες Αρχές να επιτελέσουν το έργο τους και να διερευνήσουν τα αίτια του δυστυχήματος», τονίζοντας καταληκτικά ότι «οι ώρες της τραγωδίας δεν ενδείκνυνται για επικοινωνιακούς τακτικισμούς».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλέξης Τσίπρας στο Politico: Η κυβέρνηση να σταματήσει να δίνει λευκή επιταγή στον Τραμπ και στις ΗΠΑ
Ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ ασκεί κριτική στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, θέτει ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση της διαφθοράς και παρουσιάζει τις βασικές κατευθύνσεις της πρότασής του ενόψει εκλογών
Ο Αλέξης Τσίπρας 18
Στέλιος Κούλογλου: Τον παρακολουθούσαν με το Pegasus ενώ ερευνούσε το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ευρωβουλή
Σύμφωνα με το Citizen Lab η πρώτη μόλυνση της συσκευής του Στέλιου Κούλογλου καταγράφηκε στις 21 Οκτωβρίου 2022 και ακολούθησαν δύο ακόμα επιβεβαιωμένες μολύνσεις στις 6 και 7 Μαρτίου 2023
Ο Στέλιος Κούλογλου
Μήνυμα αυτονομίας από τον Νίκο Ανδρουλάκη - «Μητσοτάκης και Τσίπρας έχουν κριθεί - Στο χέρι των πολιτών η πολιτική αλλαγή»
Για το κόμμα Καρυστιανού, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε πως η πολιτική αλλαγή δεν έρχεται από κόμματα διαμαρτυρίας, αλλά από κόμματα με κυβερνητικό πρόγραμμα
Νίκος Ανδρουλάκης
Η απάντηση της ΕΛΑΣ στο Μαξίμου για τις δηλώσεις Κυρανάκη: «Ο κατήφορος είναι ο δικός σας δρόμος»
Σύμφωνα με πηγές του newsit.gr, οι δηλώσεις του Κωνσταντίνου Κυρανάκη για τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη επιχειρούν την ταύτιση της νέας πολιτικής πρωτοβουλίας του Αλέξη Τσίπρα με ένα κλίμα έντασης και διχασμού
Κωνσταντίνος Κυρανάκης 6