Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης να υιοθετήσει την πρότασή μας για άρση της ασυλίας του Κώστα Καραμανλή

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

O ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό να υιοθετήσει την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για άρση της βουλευτικής ασυλίας του Κώστα Καραμανλή και για παραπομπή του στην τακτική δικαιοσύνη. «Τι πρέπει να συμβεί για να συγκινηθεί ο κ. Μητσοτάκης;», σχολιάζει χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι από την Κυριακή το βράδυ έχει απευθύνει σειρά ερωτημάτων προς τον κ. Μητσοτάκη, «τα οποία παραμένουν -όλα- αναπάντητα από τον λαλίστατο κυβερνητικό του εκπρόσωπο, μέχρι και σήμερα, Τρίτη πρωί». «Τον ενημερώνουμε ότι δεν πρόκειται να ξεφύγει. Έπεται συνέχεια, η οποία θα είναι άκρως ενδιαφέρουσα», υπογραμμίζει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: «Στο μεταξύ, όμως και ενώ περιμένουμε τις απαντήσεις, προσθέτουμε άλλο ένα ερώτημα, που προκύπτει μετά τα όσα σοκαριστικά είπε χθες η Μαρία Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο, εκπροσωπώντας τους συγγενείς 57 νεκρών και σχεδόν ενάμιση εκατομμύριο πολίτες που έχουν υπογράψει την επιστολή που απαιτεί άρση της βουλευτικής ασυλίας του Κώστα Καραμανλή και ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Τι πρέπει να συμβεί για να συγκινηθεί ο κ. Μητσοτάκης; Πόσα “γιατί” και πόσες υπογραφές χρειάζονται για να αναλογιστεί τις ευθύνες του;».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί τον κ. Μητσοτάκη «να αρθεί έστω και τώρα στο ύψος που επιβάλλει το πρωθυπουργικό αξίωμα. Να βάλει την αλήθεια πάνω από το μικροκομματικό συμφέρον. Την ευθύνη πάνω από την αλληλεγγύη μεταξύ των πολιτικών τζακιών. Να σταματήσει τώρα τη συγκάλυψη». «Να υιοθετήσει την πρότασή μας για άρση της βουλευτικής ασυλίας του Κώστα Καραμανλή και για παραπομπή του στην τακτική Δικαιοσύνη», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για συνέντευξη Τσίπρα: «Η δεύτερη φορά δεν θα είναι αλλιώς, θα είναι επιστροφή στις περιπέτειες»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορεί τον πρώην πρωθυπουργό ότι υπόσχεται παροχές αγνοώντας τους δημοσιονομικούς κανόνες και ζητά καθαρές απαντήσεις για τα «6 δισ.»
Παύλος Μαρινάκης 12
Αλέξης Τσίπρας: «Αν χρειαστεί, δεύτερες εκλογές για καθαρή εντολή» – «Ρεζερβέ θέσεις δεν υπάρχουν για κανέναν»
Ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ «μάζεψε» τις τοποθετήσεις στελεχών του κόμματος περί φορολόγησης του πλούτου, ξεκαθαρίζοντας ότι η αναδιανομή δεν θα γίνει «με τη φορολόγηση της πισίνας», αλλά μέσω ειδικής εισφοράς για το 1% των πολύ πλούσιων και τις μεγάλες επιχειρήσεις
Αλέξης Τσίπρας
81