Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Ο μέσος Έλληνας δε μπορεί να βγάλει το μήνα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον χλευάζει

Οργή στον ΣΥΡΙΖΑ

Τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού για την «ολιστική ζωή» σχολιάζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «ο μέσος Έλληνας δεν μπορεί να βγάλει τον μήνα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον χλευάζει.

Ακόμα επισημαίνουν ότι οι πολίτες έχουν πια συνείδηση ότι το κύμα ακρίβειας και στα είδη βασικής ανάγκης και στην ενέργεια έχει ξεκινήσει από το περσινό καλοκαίρι, πριν τον πόλεμο και έχουν πια αποδομήσει το αφήγημα της κυβέρνησης που μεταθέτει την ευθύνη στην παγκόσμια κρίση και στον πόλεμο.

Η Ολγα Γεροβασίλη, επεσήμανε μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου από τον Αύγουστο του ‘21 ενώ η κυβέρνηση μιλούσε για παροδική κρίση. «Χωρίς στρατηγική και με χαμηλά ανακλαστικά έχασε κάθε πιθανότητα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την έκρηξη των τιμών. Τουναντίον, δεν φάνηκε καθόλου αδρανής ως προς την απόφασή της να ιδιωτικοποιήσει τη ΔΕΗ εν μέσω ενεργειακής κρίσης. Ιδιωτικοποίησε δηλαδή έναν πυλώνα ο οποίος θα μπορούσε να παίξει καθοριστικό ρόλο στη ρύθμιση της αγοράς ενέργειας» ανέφερε χαρακτηριστικά η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι προβλέπεται ένας ιδιαίτερα δύσκολος χειμώνας με τον πληθωρισμό να έχει καταγράψει αλματώδη αύξηση η οποία φαίνεται πως ήρθε για να μείνει.

«Η κυβέρνηση υπερασπίζεται συνειδητά την αισχροκέρδεια»

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα λένε ακόμα ότι «σήμερα οι αγρότες έχουν γονατίσει. Τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις έχουν αφυδατωθεί. Κανείς δεν θέλει στ’ αλήθεια να βαθύνει περισσότερο αυτή η κρίση, υπάρχουν όμως ευθύνες: λάθος διάγνωση της πραγματικότητας εσφαλμένοι χειρισμοί και συνειδητή υπεράσπιση της αισχροκέρδειας. Για παράδειγμα η άμεση επιδότηση του λογαριασμού, βοηθά μεν αλλά δεν χτυπά την αισχροκέρδεια. Απλώς χρησιμοποιεί χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να επιδοτεί τις προκλητικά υψηλές τιμές».

Ζητούν μάλιστα όσο πιο γρήγορα να υπάρξουν μέτρα για την ενέργεια και τα καύσιμα όπως

α) το πλαφόν στην τιμή της ενέργειας, (ένα μέτρο από την εργαλειοθήκη της Ε.Ε. το οποίο έχουν ήδη λάβει άλλες κυβερνήσεις) και

β) μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, μέτρο το οποίο δεν έχει σημαντικό δημοσιονομικό κόστος ενώ παράλληλα θα λειτουργήσει ευνοϊκά για νοικοκυριά και επιχειρήσεις και θα δώσει διέξοδο στο ζήτημα της πληττόμενης αγροτικής παραγωγής.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις