Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: “Ο Μητσοτάκης δεν ντράπηκε να επαναλάβει τις αθλιότητες περί δήθεν ανταλλαγής του Μακεδονικού με τις συντάξεις”

ΣΥΡΙΖΑ

Οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την συνέντευξη που έδωσε ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Τις “αθλιότητες” του περί δήθεν ανταλλαγής του Μακεδονικού με τη μη περικοπή των συντάξεων, επανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης στη χθεσινή του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό “open”, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον Μητσοτάκη

Το κυβερνών κόμμα κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι βαδίζει στον “ολισθηρό δρόμο του εθνολαϊκισμού”.

Επίσης προκαλεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αν θεωρεί προδοτική τη Συμφωνία των Πρεσπών να δηλώσει ότι θα την ακυρώσει, αλλιώς δεν είναι τίποτε άλλο παρά “ένα ποντίκι που βρυχάται”.

«Στη χτεσινή του συνέντευξη στο Open, ο κ. Μητσοτάκης, πέρα από τις γνωστές αντικοινωνικές θέσεις του, και την αμήχανη αλλά αποκαλυπτική τοποθέτηση για το σκάνδαλο Novartis δεν ντράπηκε να επαναλάβει τις αθλιότητές του περί δήθεν ανταλλαγής του Μακεδονικού με τη μη περικοπή των συντάξεων», τονίζει σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Με αυτήν την ακραία λαϊκιστική, εθνικιστική και συνωμοσιολογική του αναφορά, που θα ζήλευαν ο Όρμπαν και Σαλβινι, ο αρχηγός της Ν.Δ. εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς. Όχι επειδή κανείς πιστεύει αυτές τις ανοησίες, αλλά επειδή δείχνει το επίπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη χώρα μας, μιας αντιπολίτευσης που βαδίζει στον ολισθηρό δρόμο του εθνολαϊκισμού», επισημαίνει.

Και προσθέτει: «Τον καλούμε, ενάμιση μήνα πριν τις ευρωεκλογές, να πει και ποιοι από τους Ευρωπαίους και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα συμμετείχαν σε αυτήν την συναλλαγή. Και, βέβαια, αν θεωρεί ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι προδοτική και αποτέλεσμα συναλλαγής, να δηλώσει ότι θα την ακυρώσει. Αλλιώς δεν είναι τίποτα άλλο, παρά ένα ποντίκι που βρυχάται».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις