Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έκανε τα νησιά εμπόλεμη ζώνη και ανακαλεί άρον άρον τα ΜΑΤ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έκανε τα νησιά εμπόλεμη ζώνη και ανακαλεί άρον άρον τα ΜΑΤ

Σε άτακτη φυγή τράπηκε η κυβέρνηση, λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία δείχνουν τον πρωθυπουργό ως υπεύθυνο για τα όσα επικίνδυνα συνέβησαν χθες στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

«Ο κ. Μητσοτάκης μετά το επτάμηνο μπάχαλο και αφού μετέτρεψε σε εμπόλεμη ζώνη τα νησιά για 48 ώρες, οδηγώντας την κατάσταση σε πρωτοφανείς συνθήκες σύγκρουσης και κοινωνικής αναταραχής, ακόμα και με πυροβολισμούς, ανακαλεί άρον άρον τις δυνάμεις των ΜΑΤ» επισημαίνουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Click4more Οργή για τις χυδαιότητες Μουτζούρη στην κυβέρνηση: Δεν έχουμε τίποτα να πούμε μαζί του

Τα στελέχη το ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ακόμα ότι η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού τους φορείς το Βορείου Αιγαίου, γίνεται εκ των υστέρων και μετά το φιάσκο της όλης επιχείρησης στα νησιά.

Σχολιάζοντας παράλληλα την ιδέα που έχει πέσει στο τραπέζι από τον βουλευτή της ΝΔ Χαράλαμπο Αθανασίου αλλά και από τον περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη οι κλειστές δομές να δημιουργηθούν στα ξερονήσια Τοκμάκια –τουριστικός προορισμός- που βρίσκεται  απέναντι στην Μυτιλήνη, έλεγαν ότι μία τέτοια ιδέα είναι απαράδεκτη.

Ανέφεραν ότι στα συγκεκριμένα ξερονήσια δεν υπάρχει καμιά υποδομή ενώ ο συμβολισμός μιας τέτοιας κίνησης είναι βεβαρημένος καθώς παραπέμπει  στα νησιά εξορίας όπως η Μακρόνησος.

Οι ίδιοι άνθρωποι επιμένουν ότι η κυβέρνηση εμφανίζεται να συζητά ένα τέτοιο ενδεχόμενο παρά το γεγονός ότι γνωρίζει τις δυσκολίες του.

Click4more Φεύγουν τα ΜΑΤ από Λέσβο και Χίο μετά τα άγρια επεισόδια

Οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού επεσήμαιναν ακόμα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «αφήνει τα νησιά μας να βουλιάξουν, μόνο και μόνο για να μη συγκρουστεί με τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους της παράταξής του στην επικράτεια, οι οποίοι αρνούνται να αναλάβουν οποιαδήποτε ευθύνη.»

«Η κυβέρνηση αποφάσισε μάλιστα να καταφύγει στη χρήση βίας απέναντι στους νησιώτες μας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της κρίσης εδώ και πέντε ολόκληρα χρόνια» έλεγαν χαρακτηριστικά  και πρόσθεταν: «Τα κέντρα που επιχειρεί να επιβάλει με τη βία των ΜΑΤ, δίπλα στις ήδη υπάρχουσες και υπεράριθμες δομές στα νησιά, δεν πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα. Αντιθέτως, θα επιδεινώσουν την δραματική κατάσταση, τόσο για τους νησιώτες όσο και για τους αιτούντες άσυλο».

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένουν ότι η λύση στο θέμα βρίσκεται στις τρείς προτάσεις που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας:

– Να ανακληθεί η  Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

– Να αποσυρθούν  άμεσα όλες οι δυνάμεις  των  ΜΑΤ από τα νησιά.

– Και να ανασταλούν  οι  εργασίες για τη δημιουργία φυλακών.

Δίνουν μάλιστα έμφαση στην πρόταση που έκανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση ότι εάν «ο κ. Μητσοτάκης εγκαταλείψει την αδιέξοδη επιλογή του αυταρχισμού και της βίας, ο ΣΥΡΙΖΑ ως υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση, είναι έτοιμος να βάλει πλάτη για τη διαμόρφωση και υλοποίηση ενός εθνικού σχεδίου διαχείρισης της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης. Με διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες, για την αποσυμφόρηση των νησιών μας».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις