Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έχει βάλει τη χώρα στο πιο αποτυχημένο lockdown της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ

Την άποψη ότι η κυβέρνηση τα έχει χαμένα και κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο στην διαχείριση της πανδημίας εκφράζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Χαρδαλιάς.

Με βάση μάλιστα τις πληροφορίες που λένε ότι μια ομάδα λοιμωξιολόγων ανάμεσα στους και ο Σωτήρης Τσιόδρας ζήτησαν πιο αυστηρά μέτρα για τρεις εβδομάδες καθώς η επιδημιολογία λυμάτων έδειξε ραγδαία αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου και ιδιαίτερα της βρετανικής μετάλλαξης τα στελέχη της Κουμουνδούρου θεωρούν ότι πολύ σύντομα η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να ανακοινώσει και νέα μέτρα.

«Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στο ΕΣΥ»

Την ίδια στιγμή κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία λέγοντας ότι τα όσα είπε χθες ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλας ότι «περνάμε από το επίπεδο αυξημένης ετοιμότητας στη διαχείριση της κρίσης, στο επίπεδο εφαρμογής σχεδίου έκτακτης ανάγκης», δείχνει ότι η κατάσταση στο ΕΣΥ τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη.

Σχολιάζοντας δε επί της ουσίας τα μέτρα έλεγαν ότι «έναν χρόνο μετά ο κ. Μητσοτάκης κάνει ακριβώς τα ίδια λάθη, παρατηρεί ανέμελος το τρίτο κύμα της πανδημίας να απελαύνει και εν τέλει αρνείται να συμβιβαστεί με την αλήθεια: Ότι όσο δεν παίρνουν μέτρα για τους μεγάλους εργασιακούς χώρους και τα ΜΜΜ που στοιβάζονται οι πολίτες, όσο δεν συνταγογραφούν τα τεστ για να έχουμε ακριβή εικόνα της διασποράς και όσο δεν επιτάσσουν τις ιδιωτικές κλινικές.

«Το πιο αποτυχημένο lockdown»

Πρόσθεταν δε ότι «Ο κ. Μητσοτάκης έχει βάλει τη χώρα εδώ και τέσσερις μήνες στο πιο παρατεταμένο και πιο αποτυχημένο λοκντάουν της Ευρώπης.

Μετά από τέσσερις μήνες SMS, απαγορεύσεων κυκλοφορίας και λουκέτων, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα αντιμετωπίσει τη νέα έξαρση κρουσμάτων: – απαγορεύοντας τις μετακινήσεις για άθληση από δήμο σε δήμο, οι οποίες είχαν απελευθερωθεί για να μαζευτεί το φιάσκο της ποδηλατάδας του κ. Μητσοτάκη χωρίς μέτρα προστασίας στην Πάρνηθα – και παρατείνοντας την κυκλοφορία τα Σαββατοκύριακα κατά μία ώρα, η απαγόρευση της οποίας όπως εφαρμόστηκε δημιούργησε κομφούζιο στα σούπερ μάρκετ».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις