Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης “τορπίλισε” τη συμμαχία του Νότου

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης “τορπίλισε” τη συμμαχία του Νότου

Μόνος, χωρίς συμμάχους εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες στην κρίσιμη σύνοδο κορυφής λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία επισημαίνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να μην ταυτιστεί με τους σοσιαλιστές  πρωθυπουργούς  της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ  και της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα προτίμησε να  τορπίλισει την συμμαχία του Νότου.

Παράλληλα οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρας υποστηρίζουν, ότι ο πρωθυπουργός δεν ήθελε να υιοθετήσει πολιτικά την κίνηση που είχε κάνει ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας – βάζοντας  την Ελλάδα σε ένα νέο ευρωπαϊκό πόλο, που απαρτίζεται από τις χώρες του Νότου – για να μην δείξει ότι η κίνηση αυτή ήταν σωστή.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι σύμφωνα με τα ρεπορτάζ πριν την σύνοδο κορυφής οι πρωθυπουργοί της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ιταλίας  είχαν συνάντηση με τον σκληροπυρηνικό  πρωθυπουργό της Ολλανδίας  κ. Ρούτε, ενώ είχαν συναντηθεί και  με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

“Επέλεξε να μην βρεθεί απέναντι στο Ευρωπαϊκό κατεστημένο”

«Σε αυτή τη συζήτηση ιστορικών διαστάσεων, ο κ. Μητσοτάκης  απουσίασε από όλες τις διεργασίες για τη διαμόρφωση ενός μπλοκ του Νότου απέναντι στους «σκληρούς» του ευρωπαϊκού βορρά και τις πρωτοβουλίες που πήρε προς αυτή την κατεύθυνση ο Ιταλός πρωθυπουργός» υπογράμμισε ο  εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, αναφερόμενος στο θέμα  και τόνισε ότι ο πρωθυπουργός «επέλεξε να μην βρεθεί απέναντι στο ευρωπαϊκό κατεστημένο, τη στιγμή που η Ελλάδα θα έπρεπε να απαιτεί την μεγαλύτερη δυνατή στήριξη το συντομότερο δυνατό» .

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι «η ελληνική οικονομία θα πληγεί βάναυσα από την κρίση και λόγω του πλήγματος που έχουν δεχθεί ο τουρισμός, η εστίαση και το λιανεμπόριο αλλά και εξαιτίας της πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνηση της ΝΔ μέσα στην κρίση, η οποία βάθυνε της συνέπειές της».

“Χυδαία προσπάθεια καπηλείας της τραγωδίας στο Μάτι”

«Αυτό που απασχόλησε τον κ. Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες   δεν ήταν να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό για τη χώρα αλλά ήταν να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση, και να επιτεθεί με χυδαίο τρόπο στο ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας για μια ακόμη φορά να καπηλευτεί την τραγωδία στο Μάτι», ανέφερε ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζοντας τις σχετικές δηλώσεις του πρωθυπουργού.

Και πρόσθεσε: «Κανείς δεν απάντησε γιατί η ΝΔ με το που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας επέλεξε να αναβαθμίσει σε γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας τον τότε αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, τον οποίο είχε αποπέμψει ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αναβαθμίστηκε ο τότε υπεύθυνος της πυροσβεστικής σε υποστράτηγο και βεβαίως γιατί ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στον ΟΗΕ είχε μιλήσει για μια τραγωδία που οφείλεται στην κλιματική αλλαγή». Και πρόσθεσε: «Η  επιχείρηση καπηλείας που υιοθετούν επιχειρώντας να αποπροσανατολίσουν την κουβέντα από τη οικονομία, θα πέσει στο κενό».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις