Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σκέρτσος έστειλε το μήνυμα που ήθελε και θα φανεί σύντομα

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σκέρτσος έστειλε το μήνυμα που ήθελε και θα φανεί σύντομα

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στην αποπομπή του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου, καθώς δεν τους… κάλυψε ούτε η διευκρινιστική δήλωση του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού ότι «εξέφρασε την προσωπική του άποψη» όταν, αναφερόμενος στην αγόρευση της εισαγγελέως στη δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, έγραψε στα social media ότι τα δικαστήρια δεν είναι «λαϊκή απογευματινή».

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επιμένουν ότι πρόκειται για ευθεία παρέμβαση επιρροής της δικαιοσύνης απ’ το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς όπως επισημαίνουν είναι τουλάχιστον παράδοξο ο πιο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη να γράφει την… προσωπική του άποψη για μία δίκη που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο αμφισβητώντας μάλιστα ευθέως την θέση της εισαγγελέως.

Click4more “Πλάτες” Πέτσα στον Σκέρτσο με σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης ανέφερε μάλιστα ότι «ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Σκέρτσος αδυνατεί να κατανοήσει τον ρόλο του. Η δημόσια τοποθέτησή του για την εν εξελίξει δίκη Τοπαλούδη που συγκλονίζει το πανελλήνιο δεν είναι προφανώς “η σκέψη ενός πολίτη στην προσωπική του σελίδα”, όπως ισχυρίζεται. Πρόκειται για ωμή παρέμβαση στην ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης από τον πιο στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού».

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνουν ακόμα τρείς επισημάνσεις για την  παρέμβαση Σκέρτσου:

Κατ αρχήν ότι η πρώτη δήλωση Σκέρτσου ήρθε ενώ η δίκη είναι σε εξέλιξη καθώς σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να υπάρξει η απόφαση.

Δεύτερον η αρχική τοποθέτηση ήρθε στην πραγματικότητα σαν απάντηση στην αγόρευση της εισαγγελέως κ. Αριστοτελίας Δόγκα – ζήτησε την ενοχή των δυο κατηγορουμένων για ομαδικό βιασμό και ανθρωποκτονία από κοινού- και του αντίκτυπου που είχε αυτή στην κοινή  γνώμη 

Click4more Σκέρτσος για την εισαγγελέα στη δίκη Τοπαλούδη: Σέβομαι την δικαστή, παρερμηνεύτηκε η δήλωσή μου

Τρίτον η διορθωτική δήλωση έγινε μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν από πολίτες –στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης- οι οποίοι πολιτικά εμφανίζονταν να πρόσκεινται στην ΝΔ.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης λένε ακόμα ότι δεν είναι δυνατόν οι άνθρωποι που έκαναν κριτική σε  βουλευτές ή απλούς εργαζόμενους στο Μέγαρο Μαξίμου όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση να εμφανίζονται σήμερα και να κάνουν τέτοιου είδους   παρεμβάσεις σε μία δίκη που δεν έχει τελεσιδικίσει και μετά να λένε ότι ήταν η προσωπική τους άποψη.

Οι ίδιοι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι ο κ. Σκέρτσος έστειλε πάντως το μήνυμα που ήθελε να  το στείλει -ακόμα και αν στην συνέχεια ανασκεύασε -και υποστηρίζουν ότι πολύ σύντομα θα φανεί για πιο λόγο ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ έκανε  «μια τόσο ακραία και απαράδεκτη κίνηση».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις