Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Οι παρασκηνιακές επαφές πριν τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών

ΣΥΡΙΖΑ: Οι παρασκηνιακές επαφές πριν τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών

Πριν ακόμα ανοίξουν οι κάλπες για τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, παρασκηνιακά έχουν ξεκινήσει οι επαφές για το που θα διοχετευθούν οι ψήφοι των υποψηφίων που δεν θα περάσουν στον δεύτερο γύρο.

Στο παρασκήνιο υπάρχουν επαφές ανάμεσα στα επιτελεία προκειμένου τη δεύτερη Κυριακή να μην υπάρξουν διαρροές που θα στοιχίσουν την προεδρία. Εν τω μεταξύ καταγράφεται κινητικότητα στους εκλογικούς καταλόγου του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς περισσότεροι από 1.500 πολίτες έχουν πάει και έχουν γραφτεί προκειμένου να ψηφίσουν στις εκλογές της Κυριακής.

Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν μάλιστα ότι τα μηνύματα που παίρνουν από τους πολίτες έχουν να κάνουν με την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική ζωή. Αυτό που θέλουν οι περισσότεροι είναι να εκλεγεί ο νέος ή η νέα πρόεδρος προκειμένου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σταθεί απέναντι στην κυβέρνηση.

Χθες πάντως η Έφη Αχτσιόγλου έδωσε στη δημοσιότητα το κεντρικό βίντεο της προεκλογικής της καμπάνιας.

«Μαζί φτιάχνουμε το μέλλον». Αυτό είναι το μήνυμα του προεκλογικού σποτ της Έφης Αχτσιόγλου, με το οποίο καλεί σε συμμετοχή στις κάλπες της 10ης Σεπτεμβρίου για την εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, στο βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η υποψήφια πρόεδρος του κόμματος αναφέρει:

«Η ζωή όλων ξεκινά με ελπίδα και αισιοδοξία για προοπτική ευημερία και δημιουργία, ξεκινά με προσδοκίες. Σήμερα οι περισσότεροι δεν ζουν έτσι, ζουν χωρίς προσδοκίες, διότι κάποιοι θέλουν να μας πείσουν πως δεν μπορεί να υπάρξει κάτι καλύτερο. ”Δε βλέπετε”, μας λένε, ”η κλιματική κρίση, ο πληθωρισμός, ο πόλεμος, η ενεργειακή κρίση, έτσι έχουν τα πράγματα, επιβιώσετε, αρκεί”. Και με αυτή τη θέση θέλουν να σβήσουν τις προσδοκίες μιας ολόκληρης κοινωνίας.

Και πράγματι τίποτα δεν θα αλλάξει αν αρκεστούμε σε διαπιστώσεις, αν δεν ανακτήσουμε τη σημασία του συλλογικού. Αν δεν επαναφέρουμε την ουσία της πολιτικής. Γιατί η πολιτική μετράει. Επηρεάζει τη δουλειά μας, την καθημερινότητά μας, τις ζωές μας. Η πολιτική έχει σημασία. Για εμάς πολιτική σημαίνει καθημερινή προσπάθεια για βελτίωση της ζωής των πολλών. Σημαίνει το ”εγώ” να υποτάσσεται στο ”εμείς”. Σημαίνει να αναλαμβάνουμε την ευθύνη. Σημαίνει αντίσταση σε ό,τι μας καθηλώνει, αλλά και θετική πρόταση για καλύτερες μέρες.

Στις 10 Σεπτέμβρη ψηφίζουμε για την πρόεδρο ή τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Για έναν ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σύγχρονο, συμμετοχικό, αποτελεσματικό. Για μια καλύτερη καθημερινότητα, για μια κοινωνία υψηλών προσδοκιών. Γιατί αξίζουμε, μπορούμε και οφείλουμε να ζήσουμε καλύτερα. Είναι στο χέρι μας. Εδώ, τώρα, εμείς, μαζί φτιάχνουμε το μέλλον».

Ο Νίκος Παππάς από την πλευρά του μιλώντας στους δημοσιογράφους εξέφρασε την άποψη ότι «θα πρέπει να πέσουν οι τόνοι αντιπαραθέσεις μεταξύ των υποψηφίων τις τελευταίες ημέρες πριν τις εκλογές ενώ συντάχθηκε με τον πρόταση του Διονύση Τεμπονέρα για την εκλογή του νέου γραμματέα από το συνέδριο». 

«Μπορεί να υπάρξει αποσυσπείρωση αν αρχίσουμε υπονοούμενα ποιος θα διαγράψει ποιον», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παππάς, επισημαίνοντας ακόμα ότι αυτός είναι ολισθηρός δρόμος.

Και πρόσθεσε: «Δεν είναι καλή εντύπωση να λέει ο ένας είστε παρηκμασμένοι, ο άλλος να ζητά εντολή για διαγραφές Επιμένουμε για χαμηλούς τόνους εδώ και καιρό, μας χωράει όλους το καράβι και μπορεί να έχει κοινό προορισμό».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις