Σάββατο, 4 Μαΐ
19oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: «Παραδώστε τις έδρες» είπε ο Κασσελάκης σε Πέρκα, Τσακαλώτο, Κούλογλου – Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις

ΣΥΡΙΖΑ: «Παραδώστε τις έδρες» είπε ο Κασσελάκης σε Πέρκα, Τσακαλώτο, Κούλογλου – Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις

Μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και αφού η τάση της Ομπρέλας με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο αποχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε με μια νέα ομιλία του στην Κ.Ε. ζητώντας πίσω τις έδρες της Πέρκα και του Τσακαλώτου. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη σημερινή του ομιλία – απάντηση μετά την αποχώρηση της «Ομπρέλας» έθεσε θέμα για τις βουλευτικές έδρες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτης Πέρκα και Ευκλείδη Τσακαλώτου που ανήκουν στην τάση της Ομπρέλας. 

Ειδικότερα, ο ίδιος είπε: «Κανείς δεν πρέπει να χειροκροτήσει για την αποχώρηση της Ομπρέλας. Όχι επειδή αισθάνομαι άσχημα, αλλά επειδή κόσμος που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ βάσισε τις ελπίδες του σε αυτούς τους ανθρώπους».

«Θέλω να πω στον κόσμο που έχει ευθυγραμμιστεί με αυτή την πρώην τάση, έχετε χώρο εδώ μέσα. Η μόνη τάση είναι η δημοκρατική με τα όργανα. Τους θυμίζω τον κώδικα δεοντολογίας που έχουμε. Λέει πως όλοι οι βουλευτές δεσμεύονται στο κόμμα. Επιτέλους σεβαστείτε το κόμμα και τον κώδικα δεοντολογίας που υπογράψατε» τόνισε.

Με αυτό τον τρόπο υπενθύμισε σε Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πέτη Πέρκα τον Κώδικα Δεοντολογίας που έχουν συμφωνήσει, σύμφωνα με τον οποίο οι έδρες ανήκουν στο κόμμα κι όχι στους ίδιους και ζήτησε τόσο από τους δύο βουλευτές που ανήκουν στην Ομπρέλα, όσο και από τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου να παραδώσουν τις έδρες τους. 

 

«Δεν θα γίνει δημοψήφισμα. Δεν υπάρχει λόγος. Θα ακολουθήσει ένα κείμενο από την Επιτροπή Απόφασης και σας λέω πως με βρίσκει σύμφωνο η διατύπωση: “Τα άτομα που εκτοξεύουν τέτοιες ύβρεις και συκοφαντίες δεν μπορεί να φέρουν την ιδιότητα του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και δεν μπορεί να εκπροσωπούν το κόμμα”», συνέχισε ο κ. Κασσελάκης.

«Σήμερα αρχίζει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ και όπως είπα χθες και το εννοώ, δεν υπάρχει στενός κύκλος. Όποιος θέλει να δουλέψει μπορεί να έρθει. Από αύριο είναι μια νέα μέρα και σας καλώ να αναλάβετε τις ευθύνες σας» κατέληξε.

Δείτε Live όλες τις εξελίξεις:

 

Όλα όσα προηγήθηκαν

Σημειώνεται πως κατά τη χθεσινή ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, έγινε πανδαιμόνιο με γιουχαΐσματα, αποδοκιμασίες αλλά και χειροκροτήματα.

Ακολούθησε η αποχώρηση της Έφης Αχτσιόγλου, του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Διονύση Τεμπονέρα.

Το πρωί της Κυριακής ο Διονύσης Τεμπονέρας ανακοίνωσε πως ο ίδιος και η ομάδα του παραμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η τάση «Ομπρέλα» ανακοίνωσαν πως αποχωρούν από τον κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το μεσημέρι της Κυριακής η Έφη Αχτσιόγλου με ένα κείμενο κόλαφος ανακοίνωσε ότι παραμένει στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις