Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε με αιχμές ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Ικαρίας Δημήτρης Δουρής

ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε με αιχμές ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Ικαρίας Δημήτρης Δουρής

Αποχώρησε με «πυρά» για τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Δουρής, γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Ικαρίας. Στην επιστολή της παραίτησής του δηλώνει ότι διαφωνεί με όσα διαδραματίζονται μετά την φυγή του Αλέξη Τσίπρα.

«Παραιτούμαι γιατί ντρέπομαι… Αρνούμαι… Φοβάμαι ότι… Δεν αντέχω!», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Δουρής, ο οποίος παραιτήθηκε από τα αξιώματά του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Ικαρίας και μέλος της Κεντρικής επιτροπής του κόμματος.

Στην επιστολή παραίτησής του, ο κ. Δουρής δηλώνει ότι όσα διαδραματίζονται εντός και στα πέριξ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τη φυγή του Αλέξη Τσίπρα, όχι μόνο δεν τον εκφράζουν, αλλά τον βρίσκουν τελείως αντίθετο».

Η επιστολή παραίτησης του Δημήτρη Δουρή έχει ως εξής:

«Αγαπητοί σύντροφοι, βρίσκομαι στη δύσκολη θέση να υποβάλω την παραίτησή μου από τη νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ικαρίας και την κεντρική επιτροπή του κόμματος.

– Αδυνατώ να παρακολουθήσω τις εσωκομματικές διαδικασίες μιας κομματικής νομενκλατούρας ξεκομμένης ακόμη και από το εναπομείναν εκλογικό σώμα του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας για την επιλογή υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων, περιγράφει με τον πιο δραματικό τρόπο τις φράξιες (τάσεις sic) που σπαράσσονται για μια εξουσία η οποία σε λίγο δεν θα υπάρχει.

– Ντρέπομαι για τις αφελείς πολιτικά δηλώσεις υποψηφίων για την προεδρία (!) του κόμματος.

– Αρνούμαι να αντιτάξω επιχειρήματα στην διαπίστωση ότι ο Μητσοτάκης είναι εργατικός και δουλεύει σωστά την επικοινωνία. Κάτι τέτοιο θα μου κλόνιζε την πεποίθηση ότι δεν είμαι βλάκας.

– Ντρέπομαι για την ανταλλαγή προσβολών και ύβρεων μεταξύ επώνυμων στελεχών. Δεν σέβονται τη λύπη, την απογοήτευση και το πένθος των χιλιάδων μελών και ψηφοφόρων!..

– Αλήθεια γιατί είναι ακόμα στη θέση τους δημοσιογραφικά στελέχη των κομματικών εντυπων, που παριστάνουν τους κλακαδόρους υποψηφίων περιφέροντας στο δημόσιο διάλογο ντενεκέδες με φέτα;

– Φοβάμαι οτι το ακέφαλο κόμμα ψάχνει να εκλέξει την κεφαλή του και όταν θα εξελίσσονται οι εσωκομματικές διαδικασίες θα διαπιστώσουμε ότι το κόμμα εκτός από ακέφαλο είναι και ασώματο.

– Η κεντρική συλλογικότητα του ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να ακουμπήσει τον παλμό των ανθρώπων της αριστεράς,της δημοκρατίας και κυρίως της ηθικής. Βαδίζει την οδό της αφασίας και της απωλείας.

Δυστυχώς, αυτά που διαδραματίζονται σήμερα στο κόμμα όχι μόνο δεν με εκφράζουν, αλλά με βρίσκουν τελείως αντίθετο.

Μετά τιμής Δημήτρης Δουρής, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις