Πέμπτη, 2 Μαΐ
19oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Πεδίο μάχης η Κεντρική Επιτροπή – Η ντρίμπλα Κασσελάκη με το δημοψήφισμα και οι αντιδράσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Πεδίο μάχης η Κεντρική Επιτροπή – Η ντρίμπλα Κασσελάκη με το δημοψήφισμα και οι αντιδράσεις

Σε πεδίο μάχης μετατρέπεται η σημερινή «καυτή» συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με τους προβολείς να είναι στραμμένοι στην ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος επιμένει στην ντρίπλα με το εσωτερικό δημοψήφισμα παρά τις ηχηρές αντιδράσεις των «προεδρικών».

Όλα… ανοιχτά είναι τα σενάρια για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπου έχει σημάνει διάλυση μετά και τις πολυσυζητημένες αποχωρήσεις του Νίκου Βούτση και του Πάνου Σκουρλέτη, ιστορικά στελέχη και σε κορυφαίες θέσεις επί κυβέρνησης Τσίπρα. Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης παίζει και το τελευταίο του χαρτί στη σκιά των διαγραφών, που πυροδότησαν εμφύλιο στο κόμμα, όπου η ολική ρήξη είναι πλέον προ των πυλών. Μέχρι και στο παρά πέντε της σημερινής συνεδρίασης, όλοι συσκέπτονταν με όλους μέσα σε ένα κλίμα έντονης καχυποψίας.

Ενδεικτικό το κείμενο που κατέθεσε η πλευρά της Έφης Αχτσιόγλου, ζητώντας ψηφοφορία για το εσωτερικό δημοψήφισμα του Στέφανου Κασσελάκη, εξαπολύοντας «πυρά» εναντίον του.

Οι προβολείς είναι στραμμένοι στο President, που «βουλιάζει» από κόσμο, με χαρακτηριστική τη δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, προσερχόμενος: «ούτε στα μνημόνια δεν ήταν έτσι!». 

Αξίζει δε να επισημανθεί ότι μέσα στην αίθουσα της συνεδρίασης, όπου έχει γεμίσει, έχει μπει και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν είναι διεφθαρμένη όπως είναι η κυβέρνηση αλλά άρρωστη, με στελέχη που προσβάλλουν τον πρόεδρό τους και τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Δεν θα κάνω πίσω, θα τιμήσω την εντολή που έλαβα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ένα ενιαίο υγιές κόμμα με μόνη τάση την δημοκρατία από την βάση. Η λειτουργία ενός κόμματος, πόσω μάλλον της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αποτελεί πολύ σοβαρό ζήτημα για να γίνεται θέμα αναβολών και σκόπιμων ή μη καθυστερήσεων. Γι’ αυτόν τον λόγο αύριο θα ζητήσω από την Κεντρική Επιτροπή να αποφασίσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος απευθείας από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος για την αποπομπή των 4 στελεχών που προσέβαλαν βάναυσα όλους μας. Εάν η Κ.Ε. αρνηθεί, θα προχωρήσω στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος με αίτημα του 15% των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς όπως προβλέπει το καταστατικό μας», ανέφερε στο μήνυμα που κλιμάκωσε το ήδη τεταμένο κλίμα.

Η απόφαση του κ. Κασσελάκη αιφνιδίασε και προκάλεσε αντιδράσεις από τους εσωκομματικούς του αντιπάλους αλλά και συζητήσεις μεταξύ των υποστηρικτών του στην κοινοβουλευτική ομάδα και στην Κεντρική Επιτροπή. Είναι ενδεικτικό ότι χθες το βράδυ συνεδρίαζαν διαφορετικές τάσεις του κόμματος, οι «προεδρικοί», η Ομπρέλα και η «6+6» για να εξετάσουν τα δεδομένα και να προσδιορίσουν την στάση τους στην Κεντρική Επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr όλες οι πλευρές έψαχναν τρόπους, για να βρεθεί έστω και στο παρά πέντε μια κοινή συνισταμένη και να αποφευχθεί μια ολική ρήξη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις