Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Σε πανικό η κυβέρνηση μετά το κορονο-γλέντι στην Ικαρία

ΣΥΡΙΖΑ: Σε πανικό η κυβέρνηση μετά το κορονο-γλέντι στην Ικαρία

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε χθες να μεταπείσει την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ώστε να μην φέρει σήμερα προς ψήφιση το σχετικό νομοσχέδιο για την παιδεία.

Ο κ. Τσίπρας είπε πως «σε μια εποχή που οι φοιτητές και οι μαθητές δεν μπορούν να κάνουν μάθημα εσείς επιμένετε. Στέλνετε χιλιάδες λιγότερους εισακτέους στα ΑΕΙ και αλλάζετε το πλαίσιο εισαγωγής στις πανελλαδικές εξετάσεις. Αναρωτιέμαι γιατί αυτή η επιμονή;»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρότεινε μάλιστα η κυβέρνηση να φέρει ακριβώς το ίδιο νομοσχέδιο όταν τελειώσει η πανδημία ώστε όλα  τα κόμματα και οι αρμόδιοι φορείς να συμμετέχουν σε ένα ανοικτό διάλογο για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση.

«Αθλιότητα η διαστρέβλωση των δηλώσεων για το ρίσκο στις διαδηλώσεις»

Παράλληλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζαν «αθλιότητα το γεγονός ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άλλαξε τα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα παρουσιάζοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να έχει πει στην συνέντευξη του στον ALPHA ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για τις διαδηλώσεις». Για την ιστορία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «δέχομαι ότι υπάρχει ρίσκο» όταν ρωτήθηκε αν κολάι  στις συγκεντρώσεις ο ιός.

Όπως εξηγούσαν οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ «το αναλαμβάνω το ρίσκο » εμφανίζει τον Αλέξη Τσίπρα ως υποκινητή των διαδηλώσεων ενώ το «δέχομαι το ρίσκο» δείχνει ότι αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης της πανδημίας μέσα στις συγκεντρώσεις.

click4more: Lockdown στην Αττική: Μπήκαν σε εφαρμογή τα σκληρά μέτρα – Όλα όσα ισχύουν από σήμερα

«Κατανοούμε τον πανικό στον οποίο βρίσκεται» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ίδιοι άνθρωποι και πρόσθεσαν πως «το κρεσέντο αλαζονείας του κ. Μητσοτάκη με το κορονογλέντι στην Ικαρία και η επιβεβαίωση της παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησης με το νέο σκληρό lockdown, δεν καλύπτονται εύκολα. 

Ωστόσο του προτείνουμε να διατηρήσει κάποια προσχήματα σοβαρότητας. Ούτε τα fakenews, ούτε τα ραβασάκια στη δημόσια τηλεόραση, ούτε η διαστρέβλωση θα σώσουν τον αρχηγό τους από την οργή και τη χλεύη της κοινής γνώμης.

Όσο για την ευθύνη του επιδημιολογικό ρίσκου για τις διαμαρτυρίες των φοιτητών, αυτή ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση που αρνήθηκε  να αναστείλει την ψήφιση του νομοσχεδίου για μετά το πέρας του lockdown» λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου.

«Είναι σε πανικό μετά την ιστορία της Ικαρίας»

Παράλληλα τα στελέχη  της αξιωματικής αντιπολίτευσης λένε ότι «η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό καθώς με αφορμή την ιστορία της Ικαρίας προσπάθησε να μην προβληθούν οι εικόνες στα ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα. Στην κρατική τηλεόραση υπήρξε  ανάρτηση οδηγιών στην αίθουσα σύνταξης της ΕΡΤ που προέτρεπε τους παραγωγούς να μην παίζουν βίντεο από το μπαλκόνι της Ικαρίας, αλλά ούτε και πλάνα του Λιγνάδη με άλλους».

Χθες μάλιστα ο σύλλογος των εργαζομένων διέψευσε την διοίκηση η οποία αρχικά υποστήριξε ότι δεν υπάρχει τέτοια εντολή.

Ακόμα έλεγαν ότι η κυβέρνηση ανεπιτυχώς προσπάθησε να εξισώσει το κορονο-γλέντι της Ικαρίας με μια επίσημη επίσκεψή του Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα όπου συνάντησε εκπροσώπους φορέων τηρώντας όλα τα μέτρα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις