Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: «Σε τροχιά εξόδου» η ομάδα Αχτσιόγλου μετά την κρίσιμη συνεδρίαση – Άγνωστο το πότε

ΣΥΡΙΖΑ: «Σε τροχιά εξόδου» η ομάδα Αχτσιόγλου μετά την κρίσιμη συνεδρίαση – Άγνωστο το πότε

Με την λιτή φράση «είμαστε σε τροχιά εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ» ολοκληρώθηκε η μαραθώνια πανελλαδική συνδιάσκεψη της ομάδας «6 συν 6» που βρίσκεται δίπλα στην Έφη Αχτσιόγλου.

Αυτό που δεν έχει γίνει γίνει γνωστό είναι πότε θα πραγματοποιηθεί η έξοδος των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που πρόσκεινται στην Έφη Αχτσιόγλου καθώς και οι επίσημες ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη  σημερινή συζήτηση πήραν μέρος περισσότερα από 1000 στελέχη από όλη την Ελλάδα. Η κοινή εκτίμηση είναι ότι με ευθύνη της ηγετικής ομάδας ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει μια κρίση με στοιχεία διάλυσης και πως η ρίζα του προβλήματος, κυρίως θέμα πολιτικών επιλογών και πολιτικού ήθους.

Όπως σημειώνουν στελέχη της Αχτσιόγλου η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αντί να επιτρέψει μια ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση σε αυτή την βάση επιλέγει σενάρια συνωμοσίας και προσωπικές επιθέσεις. Και πως η κατάσταση ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και τις χυδαίες επιθέσεις δυσκολεύει κάθε προσπάθεια συνεννόησης και συζήτησης.Έτσι κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα.

«Όλο αυτό το διάστημα έχουμε τοποθετηθεί και λειτουργήσει με βάση την ευθύνη για την ύπαρξη του αναγκαίου αριστερού και προοδευτικού σχεδίου απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε», καταλήγουν.

Οι τοποθετήσεις των κορυφαίων στελεχών

Κοινή διαπίστωση είναι επίσης πως «είναι αδύνατη η συμβίωση με τον Στέφανο Κασσελάκη», όπως τόνισαν στην τοποθέτησή τους τόσο ο Νάσος Ηλιόπουλος όσο και η Έφη Αχτσιόγλου, όμως επεσήμαναν πως πρώτα θα πρέπει να απαντηθούν ερωτήματα για το τι θα γίνει στη συνέχεια, όταν θα βρεθούν εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Άμεση αποχώρηση ζήτησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος που τόνισε χαρακτηριστικά πως «η δυναμική που έχει δημιουργηθεί δείχνει πως η έξοδος είναι αναπόφευκτη. Δεν υπάρχουν οι ελάχιστοι όροι πολιτικών συγκλίσεων με τη σημερινή ηγεσία. Δεν έχει κανένα νόημα για περαιτέρω καθυστερήσεις».

Σε διαφορετικό μήκος κλίματος η τοποθέτηση του Αλέξη Χαρίτσης που υπογράμμισε πως «το πρόβλημα με τον Στέφανο Κασσελάκη δεν είναι προσωπικό, είναι ξεκάθαρα πολιτικό. Μας ενδιαφέρει η προστασία της ιστορίας και κυρίως του μέλλοντος του πολιτικού μας χώρου. Τα επόμενα βήματα πρέπει να είναι σταθερά και στέρεα και όχι άλμα στο κενό».

Υπέρ της αποχώρησης τάχθηκαν και τα υπόλοιπα κορυφαία στελέχη της ομάδας Αχτσιόγλου. Η πρώην υφυπουργός Μερόπη Τζούφη τόνισε χαρακτηριστικά πως δεν χωρά αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπαδημούλης προτείνει να αποχωρήσουν σύντομα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η βουλευτής Σία Αναγνωστοπούλου τόνισε πως θα αποφασίσει με βάση την συνείδησή της και το τι θα πουν οι ψηφοφόροι της, ενώ η πρώην βουλευτής Θεανώ Φωτίου ξεκαθάρισε και αυτή πως πρέπει να αποχωρήσουν, αλλά με απαραίτητη προϋπόθεση να δουν άμεσα τα επόμενα οργανωτικά βήματα.

Επίθεση στον Πολάκη με αναφορές για «βούρκο»

Κατά τη διάρκεια της κρίσιμης συνεδρίασης εισήγηση στελεχών έκανε λόγο για έναν ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται σε κρίση που λαμβάνει στοιχεία διάλυσης και κινδυνεύει με την χλεύη των πολιτών.

Όπως σημείωσαν η ρίζα του προβλήματα είναι πολιτική και η νέα ηγεσία αρνείται να το παραδεχθεί και αναζητά εσωτερικούς εχθρούς και συνωμοσίες συνωμοσίας και πως μετά  τις τελευταίες εξελίξεις τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ για να υπάρξει κάποια προσπάθεια συντονισμού.

Μάλιστα εξαπέλυσαν επίθεση και κατά του Παύλου Πολάκη λέγοντας χαρακτηριστικά πως «μετά τις τελευταίες επιθέσεις διαμορφώνεται εικόνα βούρκου στο κόμμα».

 

 

 

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις