Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Σχέδιο για την πρώτη κατοικία και… καμπάνια για την Υγεία

ΣΥΡΙΖΑ

Την πρόταση της για την προστασία της πρώτης κατοικίας αναμένεται να καταθέσει τις επόμενες ώρες ή μέρες η αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς τα στελέχη του ΣΥΡΖΑ τα οποία ασχολούνται με το θέμα έχουν αξιοποιήσει την εμπειρία τους προκειμένου να παρουσιάσουν μια εφικτή εναλλακτική λύση. 

Πριν ωστόσο δοθεί στη δημοσιότητα η πρόταση της Κουμουνδούρου, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν συναντήσεις με τους εκπροσώπους φορέων που εμπλέκονται στο θέμα προκειμένου να ενσωματώσουν και τις δικές τους απόψεις.

Με βάση αυτή την πρόταση, στη συνέχεια, ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να ξεκινήσει διάλογο με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης προκειμένου από κοινού να καταλήξουν σε μία κοινά αποδεκτή λύση για το θέμα της πρώτης κατοικίας.

Click4more “Πόλεμος” ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για τις νέες ταυτότητες – “Είναι ταραγμένοι γιατί χαλάει δουλειά… εκατομμυρίων”

Ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Φλαμπουράρης αναφερόμενος στο θέμα τόνισε ότι «είναι γνωστό ότι όσο ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση καμία λαϊκή ή μεσαία κατοικία, αξίας ως 250.000 ευρώ δεν βγήκε σε πλειστηριασμό για χρέη προς τις τράπεζες. Κατηγορούμε την κυβέρνηση γιατί προτίθεται να άρει κάθε προστατευτικό πλαίσιο, τώρα μάλιστα που υποτίθεται ότι η χώρα βρίσκεται σε τροχιά οικονομικής ανάκαμψης. Θεωρούμε ότι η προστασία πρέπει όχι μόνο να διατηρηθεί αλλά και να διευρυνθεί, με παράταση του υπάρχοντος νόμου και την αύξηση του εύρους των κριτηρίων του, ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν σε αυτόν ακόμα περισσότεροι».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς λέγοντας: «Η  δική μας κυβέρνηση είχε συμφωνήσει ότι ένα μέρος του αποθέματος θα αξιοποιούταν για τη δημιουργία δημοσιονομικού χώρου, ο κ. Μητσοτάκης, όταν εξελέγη, αναίρεσε αυτή τη συμφωνία και ανέβασε το στόχο των πλεονασμάτων στο 3,5%. Με στόχο να διαπραγματευτεί εκ νέου τη μείωσή τους, αφού περάσει κάποιες συγκεκριμένες «μεταρρυθμίσεις», ή αντιμεταρρυθμίσεις αν θέλετε, όπως την άρση προστασία της πρώτης κατοικίας. Μπήκε λοιπόν αυτοβούλως, όπως αποκαλύπτεται, σε ένα παζάρι που από τη μεριά των εταίρων τίθεται η απελευθέρωση των πλειστηριασμών. Είναι καθαρό πια πως πρόκειται για ένα στημένο «πάρε-δώσε». Τα πλεονάσματα και η μείωσή τους πήραν τη θέση του «καρότου», ενώ το «μαστίγιο» παραμένει το ίδιο. Αυτό είναι κάτι που, με κόπο, πρέπει να εξηγήσουμε στον κόσμο».

Στην Κουμουνδούρου λένε ακόμα ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει και αυτό το θέμα επικοινωνιακά επαναφέροντας το αφήγημα περί μπαταχτσήδων και κακοπληρωτών ενώ οι δανειολήπτες έχουν περάσει από «φίλτρο» σχετικά με την οικονομική τους κατάσταση.

Το δεύτερο θέμα που θα αναδείξουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει να κάνει με την υγεία  και την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία καθώς, καθημερινά πλέον, υπάρχουν καταγγελίες για δυσλειτουργίες των περισσοτέρων νοσοκομειακών μονάδων.

Η προβολή του θέματος αυτού θα έχει τον χαρακτήρα καμπάνιας καθώς όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα αναφέρονται στα προβλήματα των νοσοκομείων, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση επιδιώκει μέσα από την απαξίωση της δημόσια υγείας τα να μπουν ιδιωτικά κεφάλαια στις νοσοκομειακές μονάδες.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις