Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία – Προσπάθεια “αναθέρμανσης” των σχέσεων με την Προοδευτική Συμμαχία

ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα -, εκτός απροόπτου – θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να οργανώσει τις επόμενες κινήσεις του κόμματος για την διεξαγωγή του συνεδρίου που αναβλήθηκε εξ αιτίας της πανδημίας.

 Εν τω μεταξύ  τα 700 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ  θα  βρεθούν μετά από πολύ καιρό στο τέλος του Ιουνίου  καθώς στην Κουμουνδούρου θεωρείτε απαραίτητη η αναθέρμανση των σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ με την Προοδευτική συμμαχία.

Προσπάθεια επαναπροσέγγισης

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αλέξης Τσίπρας στην πρόσφατη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου προσπάθησε να σπάσει τον πάγο που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές εξ αιτίας του κορονοϊου καθώς τα μέλη της διεύρυνσης αισθάνθηκαν ότι δεν βρίσκονται μέσα στο παιχνίδι της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση.

Το βάρος δηλαδή της αντιπολίτευσης το έχουν αναλάβει μόνο οι τομεάρχες οι οποίοι προέρχονται από τον σκληρό  πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον λόγο αυτό υπήρξαν και γκρίνιες στην Κουμουνδούρου ότι τα στελέχη της Συμμαχίας έμαθαν στο Ζάππειο για το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι II» παρά το γεγονός ότι τυπικά έχουν αναλάβει νευραλγικό ρόλο.

Τα… παράπονα στην Προοδευτική Συμμαχία

Κάποιοι από αυτούς  μάλιστα θεωρούν  ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει στρέψη την προσοχή του στην Φώφη Γεννηματά και το ΚΙΝΑΛ ενώ αυτούς τους θεωρεί δεδομένους.

Επισημαίνουν μάλιστα  ότι το φλερτ ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ έχει βάση παρά το γεγονός ότι η Χαριλάου Τρικούπη εμφανίζεται επιφυλακτική.

Έτσι πολλά από τα στελέχη της προοδευτικής συμμαχίας περιμένουν  μία κίνηση καλής θέλησης και αναδιανομής των ρόλων προκειμένου να βγουν και αυτοί μπροστά.

Μάλιστα πληροφορίες λένε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ,  άφησε ανοιχτό  αυτό το ενδεχόμενο απευθυνόμενος στα 40 μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου στη πιο πρόσφατη συνεδρίαση. 

Το δείπνο που προκάλεσε αίσθηση

Εν τω μεταξύ αίσθηση δημιούργησε το δείπνο του Αλέκου Φλαμπουράρη με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο,  στο Παγκράτι πριν από λίγες μέρες.

Και αυτό φυσικά γιατί ενώ πολλοί πίστευαν ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών θα ηγηθεί της εσωκομματικής αντιπολίτευσης ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εμφανίζεται να είναι απόλυτα συνεπής  με την κεντρική γραμμή του κόμματος ενώ καθημερινά ασκεί σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταικούρα. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις