Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: «Τα αίτια της τραγωδίας δεν θα διερευνηθούν από Επιτροπές που ορίζουν οι ελεγχόμενοι»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αποστάσεις από την επιτροπή που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και η οποία θα διερευνήσει τα αίτια του δυστυχήματος στα Τέμπη με τουλάχιστον 57 νεκρούς πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ανακοίνωση των εκλεχτών εμπειρογνωμόνων της κυβέρνησης δεν χαίρει καμίας διακομματικής συναίνεσης και προφανώς δεν μπορεί να θεωρηθεί υπερκομματική επιτροπή. Αν η κυβέρνηση ήθελε διακομματική επιτροπή θα μπορούσε να ζητήσει προτάσεις από όλα τα κόμματα. Αυτό που επιθυμεί όμως είναι ένα βολικό προεκλογικό πόρισμα που θα επικυρώνει την ετυμηγορία που ήδη έχει βγάλει στο διάγγελμά του ο κος Μητσοτάκης: Ότι όλα είναι ένα «τραγικό ανθρώπινο λάθος» και «διαχρονικές οι ευθύνες», τονίζει στην ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και καταλήγει: «Τα αίτια όμως που οδήγησαν στην τραγωδία δε θα μείνουν στο σκοτάδι. Θα διερευνηθούν όχι από τις Επιτροπές που ορίζουν οι ελεγχόμενοι, αλλά από τις αρμόδιες Αρχές».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης για τουρκολιβυκό: Είναι σαν η Ελλάδα να υπογράψει συμφωνία οριοθέτησης με την Τυνησία, αγνοώντας εντελώς τη Λιβύη ή την Ιταλία
«Tα έργα συνδεσιμότητας δεν πρέπει να γίνονται όμηροι των διαφορών που ενδεχομένως έχουμε για περιοχές όπου δεν έχει γίνει οριοθέτηση»
Μητσοτάκης για τουρκολιβυκό: Είναι σαν η Ελλάδα να υπογράψει συμφωνία οριοθέτησης με την Τυνησία, αγνοώντας εντελώς τη Λιβύη ή την Ιταλία 24
Μητσοτάκης στο IISS Manama Dialogue: «Θα κερδίσουμε τις εκλογές για να συνεχίσουμε την πορεία μας» – «Παράνομο το τουρκολιβυκό μνημόνιο»
Ο πρωθυπουργός απέρριψε τις διεκδικήσεις Άγκυρας και Τρίπολης, αναφέρθηκε στον στρατηγικό ρόλο της Ελλάδας ως γέφυρας Ευρώπης - Κόλπου και ζήτησε μεγαλύτερη ευρωπαϊκή συμμετοχή στην επιχείρηση «Ασπίδες»
Κυριάκος Μητσοτάκης