Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Τα αστακοκάραβα, τα Τέμπη και οι καταγγελίες Κοντονή – Σχέδιο δράσης για τη θητεία Κασσελάκη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την απεμπλοκή της κυβέρνησης από την υπόθεση των Τεμπών, η οποία της κοστίζει καθημερινά όλο και περισσότερο, βλέπουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πίσω από την κυβερνητική επιμονή της στοχοποίησης του Στέφανου Κασσελάκη για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Όπως επισημαίνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ η επίθεση εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι εξόφθαλμα κατασκευασμένη, αφού ο Στέφανος Κασσελάκης από την πρώτη στιγμή είχε πει ότι έχει επαγγελματικές δραστηριότητες την Αμερική και προφανώς δεν τις δημιούργησε εκ των υστέρων, αφότου ήρθε στην Ελλάδα.

Παράλληλα, επισημάνουν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καταθέσει στον προβλεπόμενο χρόνο την αρχική Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης (ΔΠΚ) και στη συνέχεια το Πόθεν Έσχες με βάση τα προβλεπόμενα από το νόμο για τις προθεσμίες.

“Αφού ξεκαθαρίστηκε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν όφειλε να καταθέσει πόθεν έσχες – παρά τα κυβερνητικά ψεύδη – και αφού το πανελλήνιο έχει καταλάβει ότι οι εταιρείες του είναι κανονικές εταιρείες που φορολογούνται στην Αμερική, και όχι off shore τώρα ξεκίνησε το νέο παραμύθι για τα αστακοκάραβα λένε“.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μεταβίβασε ήδη τις μετοχές του ως όφειλε.

Εν τω μεταξύ, σήμερα (12.032024) θα πραγματοποιηθεί μία μεγάλη εκδήλωση για την ακρίβεια και το φορολογικό, ενώ την Πέμπτη για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των ευρωεκλογών.

Την Τετάρτη, θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο προκειμένου να υπάρξει ο κατάλληλος προγραμματισμός για την πορεία του κόμματος το επόμενο διάστημα, καθώς την Παρασκευή θα παρουσιαστεί στο στρατόπεδο της Σπάρτης για να εκτίσει την θητεία του.

Ακόμα, μέσα στον Απρίλιο και τον Μάιο αναμένεται να γίνουν τέσσερα περιφερειακά συνέδρια, ενώ η διορία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος των υποψηφίων για τις ευρωεκλογές θα τεθεί στις 17 Μαρτίου. Οι προκριματικές θα έχουν γίνει μέχρι τα μέσα Απριλίου, και θα πραγματοποιηθούν ανά εκλογική περιφέρεια.

Γκρίνια για τις καταγγελίες Κοντονή

Σχετικά με τις καταγγελίες Κοντονή για “παρασυστήματα” στην υπόθεση Novartis, στο πλαίσιο συνέντευξής του στην “Απογευματινή”, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σημείωναν ότι δεν οφείλουν απαντήσεις στον πρώην υπουργό ο οποίος δεν είναι πλέον μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπάρχουν, όμως, ερωτήματα καθώς ο ίδιος δέχτηκε και ήθελε να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2019, και μάλιστα περιόδευσε μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα στη Ζάκυνθο και μετά εντάχθηκε από μόνος του στο ψηφοδέλτιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ εκ των υστέρων φαίνεται να είχε όλες αυτές τις ενστάσεις και αντιρρήσεις.

Οι ίδιοι άνθρωποι έλεγαν μάλιστα πως μετά τις εκλογές του 2019 παραιτήθηκε κι έκτοτε κατά καιρούς εμφανίζεται και λέει για διάφορα θέματα είτε για τους ποινικούς κώδικες τους οποίους ψήφισε ο ίδιος, είτε για τη Novartis που βγήκε μαζί με κ. Παπαγγελόπουλο εκείνη τη νύχτα, και είπε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης για Ταμείο Ανάκαμψης: Πήγε χαμένη η μεγαλύτερη αναπτυξιακή ευκαιρία
Το ΠΑΣΟΚ ανεβάζει τους τόνους για τη διαχείριση των 36 δισ. ευρώ, ζητώντας απολογισμό, ανεξάρτητη ελεγκτική επιτροπή και απαντήσεις για έργα που, όπως υποστηρίζει, έμειναν στα χαρτιά
Νίκος Ανδρουλάκης
Ακονίζουν τα μαχαίρια στον ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης - Παππάς σε Φάμελλο: «Δώστε τώρα τη λίστα της Κεντρικής Επιτροπής»
Κομματικές πηγές τονίζουν ότι η αποτύπωση των πραγματικών συσχετισμών αποτελεί προϋπόθεση για να διασφαλιστεί η διαφάνεια στην κρίσιμη συνεδρίαση του Σαββάτου
Νίκος Παππάς και Σωκράτης Φάμελλος
ΕΛΑΣ κατά Γεωργιάδη: «Ο Τσίπρας διακρίνεται για την εντιμότητά του, παλιές και έωλες οι καταγγελίες για τους Ποινικούς Κώδικες»
Το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού απαντά στις βαριές αιτιάσεις του υπουργού Υγείας, επικαλείται τη Δικαιοσύνη και κατηγορεί τη ΝΔ για επιλεκτική επίκληση των θεσμών
Σταύρος Κοντονής και Αλέξης Τσίπρας
9
Με εκτεταμένα εγκαύματα η Αφροδίτη Νέστορα, δύσκολη η παρουσία της στην κηδεία της μητέρας της
Οι γιατροί που παρακολουθούν την πολιτεύτρια της ΝΔ εμφανίζονται επιφυλακτικοί για το ενδεχόμενο μετακίνησής της στην Κοζάνη, ενδεχομένως να πάει με ιδιωτικό ασθενοφόρο
Η Αφροδίτη Νέστορα με τη μητέρα της
Μαρινάκης για Τσίπρα: « Δεν μπορώ να μιλήσω χωρίς αποδείξεις, αλλά υπάρχουν δεδομένα» – Αποστάσεις από την επίθεση Γεωργιάδη
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν υιοθέτησε τη βαριά καταγγελία του υπουργού Υγείας, όμως άφησε σαφείς αιχμές για τους Ποινικούς Κώδικες και ανέβασε τους τόνους απέναντι στα περί «ηθικής υπεροχής»
Τσίπρας και Γεωργιάδης
5