Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Τα φαινόμενα αστυνομικής βίας συνδέονται με την αποτυχία της πανδημίας

ΣΥΡΙΖΑ

«Τα φαινόμενα αστυνομικής βίας συνδέονται με την αποτυχία της πανδημίας» λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος ανέφερε μάλιστα ότι «από την πρώτη στιγμή, η ΝΔ αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη της δημόσιας υγείας και ακολουθεί τη λογική: εμείς ως κυβέρνηση τα έχουμε κάνει όλα καλά και για την έξαρση της πανδημίας φταίνε οι πολίτες που είναι απείθαρχοι. Με βάση αυτό, το μόνο που κάνει η κυβέρνηση είναι να παίρνει περιοριστικά μέτρα και να εφαρμόζει μια πολιτική αυταρχισμού και καταστολής», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Η Κουμουνδούρου ζητάει ακόμα απ τον πρωθυπουργό να αποπέμψει τον Μιχάλη  Χρυσοχοΐδη και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη  δεν είναι απλά ανίκανος –όπως φάνηκε με την απόδραση του Χρήστου Παππά- είναι πλέον ξεκάθαρα επικίνδυνος για τη Δημοκρατία».

Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα σημειώνουν πάντως πως το περιστατικό στην Νέα Σμύρνη ήταν «άγριας αστυνομικής βίας ήταν στο πλαίσιο ολόκληρης κυβερνητικής εκστρατείας που εκτυλίσσεται με στόχο τον εκφοβισμό των πολιτών».

«Επιλογή του Μαξίμου η παραβίαση των προσωπικών δεδομένων»

Αναφερόμενοι μάλιστα στα όσα είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος για τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα  Κυρανάκη που αποκάλυψε το όνομα του θύματος, λένε ότι τον κάλυψε πλήρως «κάτι που αποδεικνύει ότι η επιλογή παραβίασης των προσωπικών του δεδομένων ήταν ξεκάθαρα επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου. Και δεν περιορίστηκε στα προσωπικά του δεδομένα». 

«Η κα Πελώνη δεν δίστασε να αναφερθεί και στις πολιτικές ιδέες του θύματος για να δικαιολογήσει το ξύλο που έφαγε μπροστά στα μάτια παιδιών και των γονιών τους.

Το επόμενο βήμα είναι η κα Πελώνη να μας ανακοινώσει ότι για να βγει να πάρει αέρα κάποιος γύρω από το σπίτι του μαζί με τα παιδιά του θα χρειάζεται πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων» ανέφεραν χαρακτηριστικά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση του πάει το θέμα στην Βουλή ζητώντας από τον πρωθυπουργό ξεκαθαρίσει για πόσο καιρό ακόμη θα ανέχεται αυτό το «κρεσέντο βίας κατά πολιτών με πρόφαση την τήρηση μέτρων που έχει παραβιάσει επανειλημμένως ο ίδιος ο πρωθυπουργός και τα στελέχη της κυβέρνησής του».

«Εκτός ελέγχου η κατάσταση στα νοσοκομεία»

Την ίδια ώρα η Κουμουνδούρου αναφέρεται σε όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στην υγείας και στα νοσοκομεία της Αττικής. «Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής έχει βγει εκτός ελέγχου , λένε συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη λίστα του ΕΚΑΒ, αυτή τη στιγμή 84 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε θαλάμους, γιατί δεν υπάρχει κρεβάτι ΜΕΘ ώστε να μπορέσουν να έχουν φροντίδα υψηλού επιπέδου, έτσι όπως αρμόζει στη κρισιμότητα της κατάστασής τους.

«Καλούμε την κυβέρνηση να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό και να αφήσει την προπαγάνδα για τη δήθεν επάρκεια σε κρεβάτια ΜΕΘ.

Να συνειδητοποιήσει τις εγκληματικές της ευθύνες, γιατί αυτή την ώρα χάνουμε ζωές που θα μπορούσαν να σωθούν.

Και τέλος -έστω και την ύστατη στιγμή- να αφήσει τα ρουσφέτια σε ιδιώτες κλινικάρχες και να επιτάξει ιδιωτικές κλίνες ΜΕΘ, ώστε να νοσηλευτούν άμεσα όλοι όσοι χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ» αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις