Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Θέμα δημοκρατίας η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου

ΣΥΡΙΖΑ

Η προτεινόμενη ρύθμιση από την κυβέρνηση για το άσυλο “απειλεί τα θεμέλια της ακαδημαϊκής ειρήνης” υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την αντίθεσή του στην κυβερνητική ρύθμιση για το πανεπιστημιακό άσυλο, αλλά και την κατάργηση της Νομικής Σχολής Πατρών εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με αφορμή το γεγονός ότι το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις σχετικές διατάξεις τέθηκε προς διαβούλευση, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «το ακαδημαϊκό άσυλο είναι σύμφυτο με το ελληνικό πανεπιστήμιο, είναι ζυμωμένο με αγώνες και δικαιώματα και η κατάργησή του αποτελεί ζήτημα δημοκρατίας».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει πως υπάρχει το απαραίτητο θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των κακουργηματικών πράξεων και προσθέτει πως η προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση της Νέας Δημοκρατίας απειλεί τα θεμέλια της ακαδημαϊκής ειρήνης.

Σχετικά με την Νομική Σχολή στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως η ίδρυσή της αποτελούσε πάγια διεκδίκηση της τοπικής κοινωνίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας, ενώ η προβλεπόμενη κατάργησή της αποτελεί πλήγμα για το τοπικό Πανεπιστήμιο, αλλά και την εκπαίδευση συνολικά.

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ με την κίνηση αυτή το υπουργείο Παιδείας  «κλείνει το μάτι στα ιδιωτικά κολέγια εντός της χώρας τα οποία παρέχουν πτυχίο νομικής με τη μέθοδο του franchise».

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις